Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami

Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makaron elicoidali - 120 g
Ślimaki - 8 sztuk
Śmietana UHT 18% - 100 ml
Cebula - 1 sztuka mała
Białe wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
4
35
Średnia 4 / 5 (35 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami
  1. 1. Na oliwie przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem.
  2. 2. Dodajemy ślimaki i podlewamy białym winem, po odparowaniu dodajemy liście szpinaku.
  3. 3. Do całości dodajemy śmietanę chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Tak przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem elicoidali.
    Tak przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem elicoidali.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.087