Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem

Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.89
38
Średnia 3.89 / 5 (38 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nori  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem
  1. 1. Z turbota i łososia przygotować roladkę tak aby łosoś znajdował się w środku doprawić solą i pieprzem.
  2. 2. Tak przygotowaną rybę zawinąć w nori, a następnie w folię spożywczą.
  3. 3. Gotować około 25 min w temperaturze 85°C.
  4. 4. Szpinak sparzyć. Liście szpinaku, mięty i czosnek połączyć z oliwą.
  5. 5. Całość blenderować doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie podawać na zimno.
    Całość blenderować doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie podawać na zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.337