Zapiekana faszerowana papryka

Zapiekana faszerowana papryka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekana faszerowana papryka
  1. 1. Podwójną pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i obficie posypujemy pieprzem cytrynowym.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kawałki kurczaka. Następnie przekładamy je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. 3. Papryki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki, a następnie usuwamy z nich gniazda nasienne.
  4. 4. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Mozzarellę kroimy w plastry.
  6. 6. Do każdej połówki papryki wkładamy podsmażone mięso oraz cebulę, posypujemy odrobiną soli i pieprzu, a na wierzchu kładziemy plastry mozzarelli.
  7. 7. Przekładamy paprykę do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
  8. 8. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez około 30 minut. Możemy także zawinąć faszerowane papryki w folię aluminiową i upiec na grillu.
    Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez około 30 minut. 
Możemy także zawinąć faszerowane papryki w folię aluminiową i upiec na grillu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707