Dżem gruszkowy

Dżem gruszkowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
15
Średnia 2.67 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem gruszkowy
  1. 1. Świeży imbir ścieramy na bardzo drobnej tarce, a z cytryn wyciskamy sok.
  2. 2. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i wyjmujemy ciemne ziarenka.
  3. 3. Gruszki myjemy, osuszamy i obieramy. Kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
  4. 4. Przekładamy pokrojone gruszki do rondla, dodajemy cukier, wanilię, imbir oraz sok z cytryny.
  5. 5. Całość wolno gotujemy mieszając od czasu do czasu, aby dżem się nie przypalił. Owoce powinny się rozgotować, a nadmiar soku odparować.
  6. 6. Gdy dżem nabierze pożądanej konsystencji przekładamy go do wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy.
  7. 7. 7.
    7.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.782