Dżem gruszkowy

Dżem gruszkowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
15
Średnia 2.67 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem gruszkowy
  1. 1. Świeży imbir ścieramy na bardzo drobnej tarce, a z cytryn wyciskamy sok.
  2. 2. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i wyjmujemy ciemne ziarenka.
  3. 3. Gruszki myjemy, osuszamy i obieramy. Kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
  4. 4. Przekładamy pokrojone gruszki do rondla, dodajemy cukier, wanilię, imbir oraz sok z cytryny.
  5. 5. Całość wolno gotujemy mieszając od czasu do czasu, aby dżem się nie przypalił. Owoce powinny się rozgotować, a nadmiar soku odparować.
  6. 6. Gdy dżem nabierze pożądanej konsystencji przekładamy go do wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy.
  7. 7. 7.
    7.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842