Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Owoce zapiekane w mascarpone

Owoce zapiekane w mascarpone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.06
35
Średnia 4.06 / 5 (35 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borówka czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Owoce zapiekane w mascarpone
  1. 1. Myjemy truskawki i borówki.Truskawki kroimy na połówki i mieszamy delikatnie z borówkami.Tak przygotowane owoce delikatnie wykładamy na głęboki talerz.
    Myjemy truskawki i borówki.Truskawki kroimy na połówki i mieszamy delikatnie z borówkami.Tak przygotowane owoce delikatnie wykładamy na głęboki talerz.
  2. 2. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż.Nożem wyciągamy ziarenka z wanilli.
    Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż.Nożem wyciągamy ziarenka z wanilli.
  3. 3. Robotem ucieramy żółtka z cukrem.Gdy już wyrobi się jednolita masa i cukier nie będzie wyczuwalny na języku dodajemy ziarenka wanilii oraz mascarpone.Całość wyrabiamy około 1 minute na gładka, jednolitą masę.
    Robotem ucieramy żółtka z cukrem.Gdy już wyrobi się jednolita masa i cukier nie będzie wyczuwalny na języku dodajemy ziarenka wanilii oraz mascarpone.Całość wyrabiamy około 1 minute na gładka, jednolitą masę.
  4. 4. Owoce polewamy przygotowanym serkiem.Starając się zakryć całą powierzchnie owoców ale w taki sposób aby były one widoczne.
    Owoce polewamy przygotowanym serkiem.Starając się zakryć całą powierzchnie owoców ale w taki sposób aby były one widoczne.
  5. 5. Zapiekamy w piekarniku z włączoną funkcją grilla od góry.W temperaturze 180-200 stopni około 2-5 min.Tak aby uzyskać ładny przypieczony kolor. Smacznego!
    Zapiekamy w piekarniku z włączoną funkcją grilla od góry.W temperaturze 180-200 stopni około 2-5 min.Tak aby uzyskać ładny przypieczony kolor.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.886