Napój z Indii Chai Masala

Napój z Indii Chai Masala
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
herbata czarna Assam - 3 łyżki stołowe
Kardamon - 1 łyżka stołowa
gwiazdki anyżu - 1 łyżka stołowa
Cukier - 4 łyżki stołowe
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Napój z Indii Chai Masala
  1. 1. Przygotuj przybory: ozdobny czajnik, szklaneczki, taca, łyżka, moździerz, palnik do podgrzewania, garnek 0,5 litrowy, sitko.
    Przygotuj przybory: ozdobny czajnik, szklaneczki, taca, łyżka, moździerz, palnik do podgrzewania, garnek 0,5 litrowy, sitko.
  2. 2. Przygotuj składniki: herbata czarna, świeży imbir, kora cynamonu, 1 łyżka stołowa kardamonu, goździków, całego anyżu, czarny pieprz, cukier, mleko.
  3. 3. Do moździerza wsyp: cynamon, kardamon, goździki, anyż, pieprz, świeży imbir i rozgnieć całą Masalę.
  4. 4. Zagotuj 0,5 litra wody w garnku. Do gotującej wody dodaj całą Masalę. Gotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia.
  5. 5. Dodaj 3 łyżki stołowe herbaty czarnej np. Assam, Nilgiri, Darjeeling. Podgotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia. Zestaw 1-szy raz i dodaj mleka do zapełnienia garnka.
  6. 6. Podgotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia. Zestaw 2-gi raz i dodaj ok. 3 łyżki cukru lub miodu. Dokładnie wymieszaj esencję i podgotuj aż do zawrzenia.
  7. 7. Zestaw 3-ci raz. Przecedź przez sitko wlewając do czajnika.
  8. 8. Nalej Chai Masala z wysoka do szklaneczek w celu powstania turbanu. Rozkoszuj się złożonym, słodkim smakiem i aromatem herbaty indyjskiej. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: herbata
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.37