Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Zupa rybna z pstrąga

Zupa rybna z pstrąga
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.65
40
Średnia 3.65 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg potokowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rybna z pstrąga
  1. 1. Pstrąga filetujemy, http://www.niam.pl/pl/artykul/27-sprawianie_ryby. Pozostałe części ryby (łeb, usunięte skrzela, kręgosłup i ogon) opłucz w zimnej wodzie, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj sól, pieprz, liść laurowy i powoli gotuj około 30 minut. Po tym czasie wywar jest gotowy, odcedź go.
  2. 2. Warzywa obierz, oczyść i pokrój w zapałkę. Smaż je wraz z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym maśle klarownym przez około 3 minuty i przełóż do odcedzonego wywaru.
  3. 3. Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.
    Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.001