Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pieczony pstrąg z grzybami

Pieczony pstrąg z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.82
33
Średnia 3.82 / 5 (33 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg potokowy  g  x  kcal = 0 kcal
Podgrzybek brunatny  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony pstrąg z grzybami
  1. 1. Z pstrąga wytnij skrzela, umyj go i osusz.
  2. 2. Masło wymieszaj z solą, pieprzem, posiekaną połową natki pietruszki i koperku i włóż do środka tuszy pstrąga.
  3. 3. Grzyby oczyść, pokrój w paski i usmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw solą, czosnkiem, pieprzem oraz pozostałymi pietruszką i koperkiem.
  4. 4. Pstrąga natnij wzdłuż grzbietu, nafaszeruj smażonymi grzybami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz mniej więcej 20 minut.
  5. 5. Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
    Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.276