Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pieczony pstrąg z grzybami

Pieczony pstrąg z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.73
30
Średnia 3.73 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg potokowy  g  x  kcal = 0 kcal
Podgrzybek brunatny  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony pstrąg z grzybami
  1. 1. Z pstrąga wytnij skrzela, umyj go i osusz.
  2. 2. Masło wymieszaj z solą, pieprzem, posiekaną połową natki pietruszki i koperku i włóż do środka tuszy pstrąga.
  3. 3. Grzyby oczyść, pokrój w paski i usmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw solą, czosnkiem, pieprzem oraz pozostałymi pietruszką i koperkiem.
  4. 4. Pstrąga natnij wzdłuż grzbietu, nafaszeruj smażonymi grzybami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz mniej więcej 20 minut.
  5. 5. Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
    Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.8