Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Gulsz barani z kluskami kładzionymi

Gulsz barani z kluskami kładzionymi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.3
27
Średnia 4.3 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec barani  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mięso
Składniki potrzebne do wykonania Mięso
Czerwone wytrawne wino - 100 ml
Musztarda - 60 g
Masło klarowne - 40 g
Sól - wg. uznania
Woda lub bulion do podlewania przy duszeniu - wg. uznania
  1. 1. Udziec potnij w grubą kostkę, dopraw solą i pieprzem, dodaj musztardę, koncentrat, posiekany czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.
  2. 2. Całość dokładnie wymieszaj i zalej winem.
  3. 3. Tak przygotowane mięso odstaw na 6-8 godzin w chłodne miejsce.
  4. 4. Po tym czasie wyciągnij mięso z marynaty, oprósz mąką i smaż na klarownym maśle, aż się zarumieni.
  5. 5. Następnie dodaj warzywa pokrojone w kostkę i smaż wszystko 5 minut, podlewając pozostałą marynatą.
  6. 6. Całość duś około 1,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem, podlewając wodą lub bulionem.
  7. 7. Na koniec dopraw świeżymi ziołami.
Kluski
Składniki potrzebne do wykonania Kluski
Jajka - 2 sztuki
  1. 1. Składniki na kluski wyrób na jednolitą masę.
  2. 2. Gotuj w osolonej wodzie przez około 6 minut, zrzucając z talerza porcje ciasta łyżeczką do wody.
    Gotuj w osolonej wodzie przez około 6 minut, zrzucając z talerza porcje ciasta łyżeczką do wody.
Składniki potrzebne do wykonania
  1. 1. 
Gulsz barani z kluskami kładzionymi
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności:
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: baranina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.815