Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree

Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Biała kiełbasa - 200 g
Wędzone kości - 300 g
Suszone grzyby - 10 g
Zakwas żytni - 0.5 l
Puree z ziemniaków - 200 g
Boczek - 60 g
Jajko na twardo - 2 sztuki
Sól - wg. uznania
Ocena
4.1
30
Średnia 4.1 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree
  1. 1. Suszone grzyby mocz przez kilka godzin w szklance zimnej wody.
  2. 2. Włoszczyznę umyj obierz i pokrój w kostkę.
  3. 3. Białą kiełbasę włóż do wrzątku na mniej więcej 20 minut, następnie wyjmij ją, a do wody włóż pokrojoną włoszczyznę, wędzone kości, przyprawy i gotuj około godziny.
  4. 4. Gotowy wywar odcedź, wlej do zakwasu i dodaj grzyby, wraz z woda w której się moczyły. Zagotuj, dodaj śmietanę, wymieszaj.
  5. 5. Żurek dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem i majerankiem, dodaj pokrojone w plastry białą kiełbasę i jaja.
  6. 6. Podawaj z ziemniaczanym puree z dodatkiem przesmażonego boczku.
    Podawaj z ziemniaczanym puree z dodatkiem przesmażonego boczku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.564