Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree

Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Biała kiełbasa - 200 g
Wędzone kości - 300 g
Suszone grzyby - 10 g
Zakwas żytni - 0.5 l
Puree z ziemniaków - 200 g
Boczek - 60 g
Jajko na twardo - 2 sztuki
Sól - wg. uznania
Ocena
4.07
29
Średnia 4.07 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym puree
  1. 1. Suszone grzyby mocz przez kilka godzin w szklance zimnej wody.
  2. 2. Włoszczyznę umyj obierz i pokrój w kostkę.
  3. 3. Białą kiełbasę włóż do wrzątku na mniej więcej 20 minut, następnie wyjmij ją, a do wody włóż pokrojoną włoszczyznę, wędzone kości, przyprawy i gotuj około godziny.
  4. 4. Gotowy wywar odcedź, wlej do zakwasu i dodaj grzyby, wraz z woda w której się moczyły. Zagotuj, dodaj śmietanę, wymieszaj.
  5. 5. Żurek dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem i majerankiem, dodaj pokrojone w plastry białą kiełbasę i jaja.
  6. 6. Podawaj z ziemniaczanym puree z dodatkiem przesmażonego boczku.
    Podawaj z ziemniaczanym puree z dodatkiem przesmażonego boczku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.537