Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kaszanka z podrobami - 400 g
Ogórki kiszone - 200 g
Jajko - 1 sztuka
Masło klarowne - 20 g
Ciepła woda - 100 ml
Musztarda - 40 g
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
Ocena
3.92
26
Średnia 3.92 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Kaszanka z podrobami - 400 g
Masło klarowne - 20 g
Musztarda - 40 g
Sól - wg. uznania
  1. 1. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
Ciasto na pierogi
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na pierogi
Jajko - 1 sztuka
Ciepła woda - 100 ml
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieść elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut.
  2. 2. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki.
  3. 3. Na każdy połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep.
  4. 4. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką
  1. 1. Podawaj z kiszonymi ogórkami.
    Podawaj z kiszonymi ogórkami.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.877