Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kaszanka z podrobami - 400 g
Ogórki kiszone - 200 g
Jajko - 1 sztuka
Masło klarowne - 20 g
Ciepła woda - 100 ml
Musztarda - 40 g
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
Ocena
3.96
27
Średnia 3.96 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Kaszanka z podrobami - 400 g
Masło klarowne - 20 g
Musztarda - 40 g
Sól - wg. uznania
  1. 1. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
Ciasto na pierogi
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na pierogi
Jajko - 1 sztuka
Ciepła woda - 100 ml
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieść elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut.
  2. 2. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki.
  3. 3. Na każdy połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep.
  4. 4. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką
  1. 1. Podawaj z kiszonymi ogórkami.
    Podawaj z kiszonymi ogórkami.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789