Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Zupa z kurek i łososia wędzonego

Zupa z kurek i łososia wędzonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.45
38
Średnia 4.45 / 5 (38 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z kurek i łososia wędzonego
  1. 1. Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
    Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
  2. 2. Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
    Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
  3. 3. Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem. Smacznego!
    Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.891