Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Zupa z kurek i łososia wędzonego

Zupa z kurek i łososia wędzonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.45
38
Średnia 4.45 / 5 (38 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z kurek i łososia wędzonego
  1. 1. Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
    Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
  2. 2. Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
    Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
  3. 3. Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem. Smacznego!
    Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.257