Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Lin w śmietanie z ziemniaczanym puree

Lin w śmietanie z ziemniaczanym puree
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.92
24
Średnia 3.92 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło klarowane  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lin w śmietanie z ziemniaczanym puree
  1. 1. Dzień wcześniej zalej filet z lina maślanką i zostaw na noc.
  2. 2. Następnego dnia obtocz go w mące i usmaż na klarowanym maśle przez około 3 minuty z każdej strony. Odstaw w ciepłe miejsce.
  3. 3. Na tej samej patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj koperek i śmietanę. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę.
  4. 4. Do sosu dodaj rybę i duś około 5 minut na wolnym ogniu.
  5. 5. Ugotowane ziemniaki ubij z masłem, mlekiem i ząbkiem czosnku na puree, dopraw solą i pieprzem, a następnie przetrzyj przez sito.
  6. 6. Do głębokiego talerza wlej sos, ułóż na nim puree ziemniaczane, a na wierzch - filet z lina. Udekoruj świeżym koperkiem oraz ugotowanymi marchewką i pietruszka pokrojonymi w słupki.
    Do głębokiego talerza wlej sos, ułóż na nim puree ziemniaczane, a na wierzch - filet z lina. Udekoruj świeżym koperkiem oraz ugotowanymi marchewką i pietruszka pokrojonymi w słupki.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.989