Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczony łosoś na mini Pak Choi

Pieczony łosoś na mini Pak Choi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś ze skórą - 300 g
Sos sojowy jasny - 2 łyżeczki do herbaty
Świeży imbir - 6 plastrów
Mini Pak Choi - 6 sztuk
Sezam - 1 łyżka stołowa
Ryż basmati - 100 g
Szalotka - 1 sztuka mała
Chili - 0.5 sztuk małych
Wino śliwkowe - 100 ml
Miód - 1 łyżka stołowa
Masło - 20 g
Ocena
3.97
30
Średnia 3.97 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trawa cytrynowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony łosoś na mini Pak Choi
  1. 1. Łososia oczyszczamy z łusek i ości. Marynujemy około godzinę w trawie cytrynowej, świeżym imbirze którego nie obieramy oraz sosie sojowym z dodatkiem oliwy. Pak Choi kroimy na połówki i marynujemy w czosnku i delikatnie prażonym sezamie z dodatkiem oliwy.
    Łososia oczyszczamy z łusek i ości. Marynujemy około godzinę w trawie cytrynowej, świeżym imbirze którego nie obieramy oraz sosie sojowym z dodatkiem oliwy.
Pak Choi kroimy na połówki i marynujemy w czosnku i delikatnie prażonym sezamie z dodatkiem oliwy.
  2. 2. Łososia przesmażamy dodając dodatki użyte do marynaty. Przekładamy rybę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy 5-7 min.
    Łososia przesmażamy dodając dodatki użyte do marynaty.
Przekładamy rybę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy 5-7 min.
  3. 3. Na dobrze rozgrzaną patelnie dajemy czerwoną paprykę i po krótkim smażeniu dodajemy Pak Choi z sezamem i czosnkiem. Smażymy około 1-2 minut tak aby Pak Choi pozostał chrupki i nabrał aromatu papryki i czosnku. Lekko skrapiamy sosem sojowym.
    Na dobrze rozgrzaną patelnie dajemy czerwoną paprykę i po krótkim smażeniu dodajemy Pak Choi z sezamem i czosnkiem.
Smażymy około 1-2 minut tak aby Pak Choi pozostał chrupki i nabrał aromatu papryki i czosnku. Lekko skrapiamy sosem sojowym.
  4. 4. Na usmażonych warzywach układamy kawałek upieczonego łososia.Dodatkami do dania są ugotowany ryż basmati zawinięty w nori.Sos powstał ze smażonej szalotki z chili z dodatkiem wina śliwkowego do którego po częściowym odparowaniu dodaliśmy miód i kawałek schłodzonego masła. Smacznego!
    Na usmażonych warzywach układamy kawałek upieczonego łososia.Dodatkami do dania są ugotowany ryż basmati zawinięty w nori.Sos powstał ze smażonej szalotki z chili z dodatkiem wina śliwkowego do którego po częściowym odparowaniu dodaliśmy miód i kawałek schłodzonego masła.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.886