Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczony łosoś na mini Pak Choi

Pieczony łosoś na mini Pak Choi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś ze skórą - 300 g
Sos sojowy jasny - 2 łyżeczki do herbaty
Świeży imbir - 6 plastrów
Mini Pak Choi - 6 sztuk
Sezam - 1 łyżka stołowa
Ryż basmati - 100 g
Szalotka - 1 sztuka mała
Chili - 0.5 sztuk małych
Wino śliwkowe - 100 ml
Miód - 1 łyżka stołowa
Masło - 20 g
Ocena
3.93
29
Średnia 3.93 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trawa cytrynowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony łosoś na mini Pak Choi
  1. 1. Łososia oczyszczamy z łusek i ości. Marynujemy około godzinę w trawie cytrynowej, świeżym imbirze którego nie obieramy oraz sosie sojowym z dodatkiem oliwy. Pak Choi kroimy na połówki i marynujemy w czosnku i delikatnie prażonym sezamie z dodatkiem oliwy.
    Łososia oczyszczamy z łusek i ości. Marynujemy około godzinę w trawie cytrynowej, świeżym imbirze którego nie obieramy oraz sosie sojowym z dodatkiem oliwy.
Pak Choi kroimy na połówki i marynujemy w czosnku i delikatnie prażonym sezamie z dodatkiem oliwy.
  2. 2. Łososia przesmażamy dodając dodatki użyte do marynaty. Przekładamy rybę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy 5-7 min.
    Łososia przesmażamy dodając dodatki użyte do marynaty.
Przekładamy rybę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy 5-7 min.
  3. 3. Na dobrze rozgrzaną patelnie dajemy czerwoną paprykę i po krótkim smażeniu dodajemy Pak Choi z sezamem i czosnkiem. Smażymy około 1-2 minut tak aby Pak Choi pozostał chrupki i nabrał aromatu papryki i czosnku. Lekko skrapiamy sosem sojowym.
    Na dobrze rozgrzaną patelnie dajemy czerwoną paprykę i po krótkim smażeniu dodajemy Pak Choi z sezamem i czosnkiem.
Smażymy około 1-2 minut tak aby Pak Choi pozostał chrupki i nabrał aromatu papryki i czosnku. Lekko skrapiamy sosem sojowym.
  4. 4. Na usmażonych warzywach układamy kawałek upieczonego łososia.Dodatkami do dania są ugotowany ryż basmati zawinięty w nori.Sos powstał ze smażonej szalotki z chili z dodatkiem wina śliwkowego do którego po częściowym odparowaniu dodaliśmy miód i kawałek schłodzonego masła. Smacznego!
    Na usmażonych warzywach układamy kawałek upieczonego łososia.Dodatkami do dania są ugotowany ryż basmati zawinięty w nori.Sos powstał ze smażonej szalotki z chili z dodatkiem wina śliwkowego do którego po częściowym odparowaniu dodaliśmy miód i kawałek schłodzonego masła.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.44