Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Babka ziemniaczana na boczku

Babka ziemniaczana na boczku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Boczek wędzony - 500 g
Śmietana 12 % - 100 ml
Konfitura z żurawiny - 100 g
Sól - wg. uznania
Ocena
4.08
25
Średnia 4.08 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka ziemniaczana na boczku
  1. 1. Ziemniaki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dolej olej roślinny i wymieszaj.
  2. 2. Trochę boczku i cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na złoto na patelni i wymieszaj ze startymi ziemniakami. Dopraw majerankiem, solą, pieprzem i wymieszaj.
  3. 3. Przełóż masę do blachy wysmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Zapiekankę piecz około 90 minut.
  4. 4. Pozostały boczek pokrój w pasy i ugrilluj na złoty kolor.
  5. 5. Upieczoną babkę podawaj na chrupiącym boczku z żurawiną i kwaśną śmietaną.
    Upieczoną babkę podawaj na chrupiącym boczku z żurawiną i kwaśną śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.507