Kurczak w sosie kokosowym

Kurczak w sosie kokosowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.17
6
Średnia 3.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Wiórki kokosowe..  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak w sosie kokosowym
  1. 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub w paski.
    Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub w paski.
  2. 2. Kolendrę rozcieramy w moździerzu.
    Kolendrę rozcieramy w moździerzu.
  3. 3. Mieszamy kolendrę z połową oleju, kurkumą i drobno startym imbirem (około 0,5 łyżeczki).
    Mieszamy kolendrę z połową oleju, kurkumą i drobno startym imbirem (około 0,5 łyżeczki).
  4. 4. Dodajemy wymieszane przyprawy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut.
    Dodajemy wymieszane przyprawy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut.
  5. 5. Cebulę drobno kroimy.
  6. 6. Rozgrzewamy patelnię i lekko podsmażamy mięso.
    Rozgrzewamy patelnię i lekko podsmażamy mięso.
  7. 7. Dodajemy cebulę oraz wiórki kokosowe.
    Dodajemy cebulę oraz wiórki kokosowe.
  8. 8. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy aż mięso nie będzie surowe, a sos lekko zgęstnieje. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy aż mięso nie będzie surowe, a sos lekko zgęstnieje. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Kurczak w sosie kokosowym doskonale smakuje z brązowym ryżem. Smacznego!
    Kurczak w sosie kokosowym doskonale smakuje z brązowym ryżem. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.76