Kurczak w sosie kokosowym

Kurczak w sosie kokosowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.17
6
Średnia 3.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Wiórki kokosowe..  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak w sosie kokosowym
  1. 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub w paski.
    Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub w paski.
  2. 2. Kolendrę rozcieramy w moździerzu.
    Kolendrę rozcieramy w moździerzu.
  3. 3. Mieszamy kolendrę z połową oleju, kurkumą i drobno startym imbirem (około 0,5 łyżeczki).
    Mieszamy kolendrę z połową oleju, kurkumą i drobno startym imbirem (około 0,5 łyżeczki).
  4. 4. Dodajemy wymieszane przyprawy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut.
    Dodajemy wymieszane przyprawy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut.
  5. 5. Cebulę drobno kroimy.
  6. 6. Rozgrzewamy patelnię i lekko podsmażamy mięso.
    Rozgrzewamy patelnię i lekko podsmażamy mięso.
  7. 7. Dodajemy cebulę oraz wiórki kokosowe.
    Dodajemy cebulę oraz wiórki kokosowe.
  8. 8. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy aż mięso nie będzie surowe, a sos lekko zgęstnieje. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy aż mięso nie będzie surowe, a sos lekko zgęstnieje. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Kurczak w sosie kokosowym doskonale smakuje z brązowym ryżem. Smacznego!
    Kurczak w sosie kokosowym doskonale smakuje z brązowym ryżem. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.818