Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Cannelloni ze szpinakiem i kurkami

Cannelloni ze szpinakiem i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szpinak w liściach - 200 g
Kurki - 100 g
Mozarella do zapiekania - 100 g
Masło - 50 g
Mąka - 1 łyżka stołowa
Śmietana 18% do gotowania - 100 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Olej - 20 ml
Ocena
4.16
32
Średnia 4.16 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron cannelloni  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cannelloni ze szpinakiem i kurkami
  1. 1. Szpinak smażymy wraz z kurkami.Po przesmażeniu dodajemy śmietane.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.Pozostawiamy całość do wystudzenia.
    Szpinak smażymy wraz z kurkami.Po przesmażeniu dodajemy śmietane.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.Pozostawiamy całość do wystudzenia.
  2. 2. Sos beszamelowy.Rozpuszczamy masło i dodajemy mąke, gdy te dwa składniki połączą się w jednolitą mase podlewamy mlekiem i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.Gdy sos ma jednolity wygląd jest już gotowy.
    Sos beszamelowy.Rozpuszczamy masło i dodajemy mąke, gdy te dwa składniki połączą się w jednolitą mase podlewamy mlekiem i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.Gdy sos ma jednolity wygląd jest już gotowy.
  3. 3. Cannelloni bez wstępnego gotowania faszerujemy gotowym szpinakiem.Na dno naczynia w którym bedziemy zapiekać makaron wylewamy część beszamelu.
    Cannelloni bez wstępnego gotowania faszerujemy gotowym szpinakiem.Na dno naczynia w którym bedziemy zapiekać makaron wylewamy część beszamelu.
  4. 4. Na gotowe cannelloni wylewamy resztę sosu.Całość równomiernie posypujemy mozzarella.
    Na gotowe cannelloni wylewamy resztę sosu.Całość równomiernie posypujemy mozzarella.
  5. 5. Do nagrzanego piekarnika do 160 stopni wkładamy cannelloni.Pieczemy około 45-60 minut.Sprawdzamy wykałaczką miękkość makaronu. Smacznego
    Do nagrzanego piekarnika do 160 stopni wkładamy cannelloni.Pieczemy około 45-60 minut.Sprawdzamy wykałaczką miękkość makaronu.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727