Naleśniki z bananami i jogurtem.

Naleśniki z bananami i jogurtem.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mąka pszenna - wg. uznania
Jaja kurze - 4 sztuki
Mleko 4,5% - 300 ml
Babnan - 3 sztuki
sól; olej do smażenia; - wg. uznania
Ocena
5
4
Średnia 5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jogurt  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z bananami i jogurtem.
  1. 1. Przygotuj miskę oraz mikser lub trzepaczkę, wbij całe jajka do miski, dodaj troszkę cukru a następnie spień jajka.
  2. 2. Do spienionych jajek dolej wodę, mleko i ubij to wszytko razem tak by dobrze się połączyły.
    Do spienionych jajek dolej wodę, mleko i ubij to wszytko razem tak by dobrze się połączyły.
  3. 3. Ubite jajka z wodą i mlekiem teraz połącz z mąką dodawaną partiami. Ja dodaję mąkę na wyczucie, tak by ciasto uzyskało konsystencję słodkiej śmietany. Im jest rzadsze tym lepiej się je wylewa na patelnię oraz są delikatniejsze i bardziej miękkie.
  4. 4. Opiekamy go z obu stron. TRIK: jeśli na lekko ściętym cieście pojawiają się pęcherzyki powietrza to oznacza, że ciasto jest idealnej konsystencji. Jeżeli jest inaczej, oznacza to, że ciasto jest zbyt gęste lub zbyt rzadkie.
  5. 5. Obieramy banany i rozdrabniamy je, niektórzy zostawiają je w całości, albo rozcinają na dwie połówki wg uznania.
  6. 6. Przygotowany farsz wykładamy na upieczone naleśniki (lub układamy banana w całości lub połówce), składamy go lub rolujemy, polewamy jogurtem owocowym i dekorujemy owocami wg upodobania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.328