Rolady nadziewane pieczarkami i serem

Rolady nadziewane pieczarkami i serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolady nadziewane pieczarkami i serem
  1. 1. Mięso wieprzowe należy rozbić jak na bitki, podczas rozbijania polecam posolić lekko oraz popieprzyć.
    Mięso wieprzowe należy rozbić jak na bitki, podczas rozbijania polecam posolić lekko oraz popieprzyć.
  2. 2. Farsz: pieczarki oczyszczamy i jeśli są w złym stanie obieramy. Szatkujemy je. Podsmażamy na patelni tak, aby wygotować wodę. W trakcie dodajemy poszatkowaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą, oraz bazylią.
    Farsz: pieczarki oczyszczamy i jeśli są w złym stanie obieramy. Szatkujemy je. Podsmażamy na patelni tak, aby wygotować wodę. W trakcie dodajemy poszatkowaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą, oraz bazylią.
  3. 3. Lekko przestudzony farsz nakładamy na mięso na wierzch układamy ser i zawijamy w rulon (ja do tego celu używam woreczków, to ułatwia zwijanie). Rulony z mięsa muszą być szczelnie zamknięte, aby farsz i ser nie wydostał się na zewnątrz w trakcie pieczenia.
    Lekko przestudzony farsz nakładamy na mięso na wierzch układamy ser i zawijamy w rulon (ja do tego celu używam woreczków, to ułatwia zwijanie). Rulony z mięsa muszą być szczelnie zamknięte, aby farsz i ser nie wydostał się na zewnątrz w trakcie pieczenia.
  4. 4. Rulony układamy w żaroodpornym naczyniu, smarujemy lekko oliwą, prószymy solą, pieprzem, oraz papryką oraz bazylią. Można dodać w całości pieczarki, to wzmocni smak oraz aromat sosu.
    Rulony układamy w żaroodpornym naczyniu, smarujemy lekko oliwą, prószymy solą, pieprzem, oraz papryką oraz bazylią. Można dodać w całości pieczarki, to wzmocni smak oraz aromat sosu.
  5. 5. Rolady rumienimy na złoty kolor z każdej strony w piekarniku przy temperaturze 210 - 220°C.
    Rolady rumienimy na złoty kolor z każdej strony w piekarniku przy temperaturze 210 - 220°C.
  6. 6. Po zrumienieniu mięsa, podlewamy je wodą i dusimy pod przykryciem aż do miękkości (ok. godziny). Z powstałego wywaru przygotujemy sos: rozpuszczamy niewielką ilość (ok. 3 łyżek) mąki w wodzie. Zaprawiamy sos by miał płynną konsystencję nie wyjmując pieczarek.
    Po zrumienieniu mięsa, podlewamy je wodą i dusimy pod przykryciem aż do miękkości (ok. godziny).
Z powstałego wywaru przygotujemy sos: rozpuszczamy niewielką ilość (ok. 3 łyżek) mąki w wodzie. Zaprawiamy sos by miał płynną konsystencję nie wyjmując pieczarek.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.276