Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Łosoś gotowany w pomarańczach.

Łosoś gotowany w pomarańczach.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś filet - 100 g
Pomarańcza - 1 sztuka mała
Sezam - 1 łyżeczka do herbaty
Krewetka 16/20 - 1 sztuka
Por - 1 sztuka
Sok pomarańczowy - 200 ml
Sól morska - wg. uznania
Masło - 100 g
Ocena
3.55
40
Średnia 3.55 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki fioletowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś gotowany w pomarańczach.
  1. 1. Łosośia zamykamy w papierze do gotowania.Do środka dodając plasterek świeżego imbiru, filety pomarańczy i sprażony sezam.Doprawiamy również solą morska i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu 5-7 minut.
    Łosośia zamykamy w papierze do gotowania.Do środka dodając plasterek świeżego imbiru, filety pomarańczy i sprażony sezam.Doprawiamy również solą morska i pieprzem.
Gotujemy na małym ogniu 5-7 minut.
  2. 2. Fioletowe ziemniaki gotujemy i przygotowujemy puree. Krewetke po wcześniejszym obraniu obsmażamy. Por przecinamy na pół i parzymy jeden duży kawałek. Na papierze do gotowania rozkładamy por i równomiernie nakładamy przygotowane puree.Na środku dajemy krewetke i zwijamy całość w rulon.Aby całość mocno sie trzymała końcówki papieru dodatkowo związujemy sznurkiem. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min.
  3. 3. Sok z gotowania łososia oraz dodatki, kóre były zamknięte w papierze redukujemy.Całość przecedzamy, jeśli będzie to konieczne doprawiamy.W celu uzyskania pożądanej konsystencji sosu wkręcamy schłodzone masło. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.91