Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Łosoś gotowany w pomarańczach.

Łosoś gotowany w pomarańczach.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś filet - 100 g
Pomarańcza - 1 sztuka mała
Sezam - 1 łyżeczka do herbaty
Krewetka 16/20 - 1 sztuka
Por - 1 sztuka
Sok pomarańczowy - 200 ml
Sól morska - wg. uznania
Masło - 100 g
Ocena
3.55
40
Średnia 3.55 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki fioletowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś gotowany w pomarańczach.
  1. 1. Łosośia zamykamy w papierze do gotowania.Do środka dodając plasterek świeżego imbiru, filety pomarańczy i sprażony sezam.Doprawiamy również solą morska i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu 5-7 minut.
    Łosośia zamykamy w papierze do gotowania.Do środka dodając plasterek świeżego imbiru, filety pomarańczy i sprażony sezam.Doprawiamy również solą morska i pieprzem.
Gotujemy na małym ogniu 5-7 minut.
  2. 2. Fioletowe ziemniaki gotujemy i przygotowujemy puree. Krewetke po wcześniejszym obraniu obsmażamy. Por przecinamy na pół i parzymy jeden duży kawałek. Na papierze do gotowania rozkładamy por i równomiernie nakładamy przygotowane puree.Na środku dajemy krewetke i zwijamy całość w rulon.Aby całość mocno sie trzymała końcówki papieru dodatkowo związujemy sznurkiem. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min.
  3. 3. Sok z gotowania łososia oraz dodatki, kóre były zamknięte w papierze redukujemy.Całość przecedzamy, jeśli będzie to konieczne doprawiamy.W celu uzyskania pożądanej konsystencji sosu wkręcamy schłodzone masło. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.765