Mus z Kaszki Manny z Truskawkami

Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
• Słodka śmietanka - 100 ml
• Mleko przegotowane - 300 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
5
4
Średnia 5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
  1. 1. Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed przygotowaniem deseru. Kasza powinna być ugotowana w lekko osolonym mleku, oraz bez dodatku cukru. Konsystencja kaszy powinna być dość gęsta.
    Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed przygotowaniem deseru. Kasza powinna być ugotowana w lekko osolonym mleku, oraz bez dodatku cukru. Konsystencja kaszy powinna być dość gęsta.
  2. 2. Przygotuj sobie świeże owoce, np. truskawki, maliny itp. Owoce są dowolne, ja wybrałam w tym przypadku truskawki. Umyj je, obierz z szypułek.
    Przygotuj sobie świeże owoce, np. truskawki, maliny itp. Owoce są dowolne, ja wybrałam w tym przypadku truskawki. Umyj je, obierz z szypułek.
  3. 3. Przegotuj kubek ok. 300 ml mleka. Ostudź je, ale nie aż do zimna. Mleko musi być dość ciepłe, ale niegorące.
  4. 4. Ugotowaną oraz wystudzoną kaszkę mannę (zimną), wrzuć do miksera lub blendera (gdziekolwiek, gdzie będziesz mogła ją zmiksować i ubić na piankę). Dodaj niewielką ilość cukru oraz słodką śmietankę. Kaszę należy miksować, aż uzyska dość płynną i puszystą konsystencję. Doprawiamy ją cukrem, do pożądanego smaku.
  5. 5. Do spulchnionej masy partiami dodawaj niewielką ilość ciepłego mleka, aż uzyskasz jednolitą, gładką w miarę masę przypominającą mus. Tak przygotowany mus przelej do pucharków, zostawiając niewielką ilość do wylania na wierzch deseru.
  6. 6. Truskawki lub inne owoce zmiksuj z cukrem. Ich rozdrobniona konsystencja musi być puszysta, jednolita.
  7. 7. Na wierzch musu wylej zmiksowane owoce (truskawki), a następnie artystycznie udekoruj resztą zmusowanej kaszki i udekoruj świeżymi owocami wg uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Miksowanie
Rodzaj głównego składnika: kasza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.226