Cytrynowa Galaretka z Owocami

Cytrynowa Galaretka  z Owocami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Owoce np. Truskawki - 100 g
Woda - wg. uznania
Ocena
4.67
6
Średnia 4.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cytrynowa Galaretka z Owocami
  1. 1. Przygotuj galaretkę cytrynową w ilość zgodnej do ilości przewidzianych gości.
    Przygotuj galaretkę cytrynową w ilość zgodnej do ilości przewidzianych gości.
  2. 2. Rozpuść ją wg polecenia producenta.
  3. 3.  Przestudź ją oraz wylej do pucharków.
  4. 4. Przygotuj owoce, mogą to być dowolne, jakie wybierzesz. Pamiętaj, że owoce takie jak winogrona, kiwi, ananas to dość specyficzne owoce, zawierają naturalny kwas, który rozpuszcza żelatynę, dlatego, polecam przed zanurzeniem ich w galaretce, aby oprószyć je cukrem. To częściowo wchłonie wydzielany kwas z owoców.
  5. 5. Pozostaw galaretkę do stężenia, najlepiej w lodówce.
  6. 6. Gdy już galaretka stężała wraz z owocami, przygotuj bitą śmietanę wg przepisu producenta.
  7. 7. Udekoruj galaretkę i dodaj pojedyncze owoce wg uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.542