Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką

Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.06
16
Średnia 4.06 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Brzoskwinia  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką
  1. 1. Przesiej mąkę (3 3/4 szkl.) z proszkiem do pieczenia (2 1/2 łyżeczki) przez sito, odmierz mleko i olej. Przygotuj szklankę cukru. Wbij do misy trzy jajka. Ubij je razem z cukrem.
    Przesiej mąkę (3 3/4 szkl.) z proszkiem do pieczenia (2 1/2 łyżeczki) przez sito, odmierz mleko i olej. Przygotuj szklankę cukru. Wbij do misy trzy jajka. Ubij je razem z cukrem.
  2. 2. Do ubitych jajek dodaj mleko oraz olej, następnie partiami dodawaj, cały czas miksując mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
    Do ubitych jajek dodaj mleko oraz olej, następnie partiami dodawaj, cały czas miksując mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
  3. 3. Przygotowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Nagrzej piekarnik do 180°C. Na ciasto ułóż owoce (ja dałam brzoskwinie, ale można dać jakiekolwiek się ma).
    Przygotowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Nagrzej piekarnik do 180°C. Na ciasto ułóż owoce (ja dałam brzoskwinie, ale można dać jakiekolwiek się ma).
  4. 4. Przygotuj kruszonkę: z mąki (1 szkl.), cukru (1 szkl.), kakao, a także margaryny i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, wyrób ciasto. Rozkrusz kruszonkę na wierzchu placka. Ciasto piecz w temperaturze 180°C przez około 40 - 50 min. Całość można posypać cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne.
    Przygotuj kruszonkę: z mąki (1 szkl.), cukru (1 szkl.), kakao, a także margaryny i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, wyrób ciasto.  Rozkrusz kruszonkę na wierzchu placka. Ciasto piecz w temperaturze 180°C przez około 40 - 50 min. Całość można posypać cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:8.189