Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką

Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.06
16
Średnia 4.06 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Brzoskwinia  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szybki Placek z Brzoskwiniami i Kruszonką
  1. 1. Przesiej mąkę (3 3/4 szkl.) z proszkiem do pieczenia (2 1/2 łyżeczki) przez sito, odmierz mleko i olej. Przygotuj szklankę cukru. Wbij do misy trzy jajka. Ubij je razem z cukrem.
    Przesiej mąkę (3 3/4 szkl.) z proszkiem do pieczenia (2 1/2 łyżeczki) przez sito, odmierz mleko i olej. Przygotuj szklankę cukru. Wbij do misy trzy jajka. Ubij je razem z cukrem.
  2. 2. Do ubitych jajek dodaj mleko oraz olej, następnie partiami dodawaj, cały czas miksując mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
    Do ubitych jajek dodaj mleko oraz olej, następnie partiami dodawaj, cały czas miksując mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
  3. 3. Przygotowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Nagrzej piekarnik do 180°C. Na ciasto ułóż owoce (ja dałam brzoskwinie, ale można dać jakiekolwiek się ma).
    Przygotowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Nagrzej piekarnik do 180°C. Na ciasto ułóż owoce (ja dałam brzoskwinie, ale można dać jakiekolwiek się ma).
  4. 4. Przygotuj kruszonkę: z mąki (1 szkl.), cukru (1 szkl.), kakao, a także margaryny i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, wyrób ciasto. Rozkrusz kruszonkę na wierzchu placka. Ciasto piecz w temperaturze 180°C przez około 40 - 50 min. Całość można posypać cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne.
    Przygotuj kruszonkę: z mąki (1 szkl.), cukru (1 szkl.), kakao, a także margaryny i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, wyrób ciasto.  Rozkrusz kruszonkę na wierzchu placka. Ciasto piecz w temperaturze 180°C przez około 40 - 50 min. Całość można posypać cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.097