Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mięta - 1 pęczek
Policzek dorsza - 1 sztuka
Papryka mix - 3 sztuki
Ser typu feta - 100 g
Mięta - 1 pęczek
Szpinak świeży - 5 listków
Oregano świeże - wg. uznania
Masło - 25 g
Natka pietruszki - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3.92
38
Średnia 3.92 / 5 (38 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
  1. 1. Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
    Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
  2. 2. Ser feta kroimy w prostokąty i w taki sam sposób kroimy paprykę.
  3. 3. Układamy na przemian torcik.Doprawiając pieprzem i oregano.
  4. 4. Pieczemy 3-5 min w temteraturze 165 stopni.
  5. 5. Policzek dorsza obsmażamy na oliwie z masłem.Następnie przekładamy w papier do pieczenia i zamykamy z dodatkiem natki pietruszki, obranego szparaga i odrobiną cytryny.Sos na zimno:
  6. 6. mięte, listki szpinaku blenderujemy z oliwą i sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.57