Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mięta - 1 pęczek
Policzek dorsza - 1 sztuka
Papryka mix - 3 sztuki
Ser typu feta - 100 g
Mięta - 1 pęczek
Szpinak świeży - 5 listków
Oregano świeże - wg. uznania
Masło - 25 g
Natka pietruszki - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3.92
36
Średnia 3.92 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
  1. 1. Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
    Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
  2. 2. Ser feta kroimy w prostokąty i w taki sam sposób kroimy paprykę.
  3. 3. Układamy na przemian torcik.Doprawiając pieprzem i oregano.
  4. 4. Pieczemy 3-5 min w temteraturze 165 stopni.
  5. 5. Policzek dorsza obsmażamy na oliwie z masłem.Następnie przekładamy w papier do pieczenia i zamykamy z dodatkiem natki pietruszki, obranego szparaga i odrobiną cytryny.Sos na zimno:
  6. 6. mięte, listki szpinaku blenderujemy z oliwą i sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.168