Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Toskańska zupa pomidorowa

Toskańska zupa pomidorowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Koncentrat Pudliszki Bazyliowy - 50 g
Pomidor świeży - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Ciabata lub chleb żytni - 3 kromki
Oliwa z oliwek extra virgin - 40 ml
Ocena
4
41
Średnia 4 / 5 (41 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Toskańska zupa pomidorowa
  1. 1. Pociętą w kostkę cebulę rumienimy w garnku.
  2. 2. Dodajemy posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz cukier. Smażymy około 3-5 minut.
  3. 3. Zalewamy bulionem, do bulionu dodajemy grzanki z chleba i gotujemy około 20 minut.
  4. 4. Całość przecieramy i doprawiamy do smaku.
  5. 5. Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
    Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.209