Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Toskańska zupa pomidorowa

Toskańska zupa pomidorowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Koncentrat Pudliszki Bazyliowy - 50 g
Pomidor świeży - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Ciabata lub chleb żytni - 3 kromki
Oliwa z oliwek extra virgin - 40 ml
Ocena
4
41
Średnia 4 / 5 (41 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Toskańska zupa pomidorowa
  1. 1. Pociętą w kostkę cebulę rumienimy w garnku.
  2. 2. Dodajemy posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz cukier. Smażymy około 3-5 minut.
  3. 3. Zalewamy bulionem, do bulionu dodajemy grzanki z chleba i gotujemy około 20 minut.
  4. 4. Całość przecieramy i doprawiamy do smaku.
  5. 5. Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
    Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.238