Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pomidorowe cappucino

Pomidorowe cappucino
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.1
30
Średnia 4.1 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pomidorowe cappucino
  1. 1. Cebule pociętą w drobna kostkę, smażymy na oleju na złoty kolor.
  2. 2. Dodajemy koncentrat, posiekany czosnek i smażymy około 3 min.
  3. 3. Wlewamy bulion, dodajemy pomidory pellati i gotujemy ok. 20 min.
  4. 4. Dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku i całość dokładnie miksujemy.
  5. 5. Mleko podgrzewamy i ubijamy, aż powstanie piana.
  6. 6. Zupę wlewamy do naczynia i układamy na wierzch pianę z mleka.
    Zupę wlewamy do naczynia i układamy na wierzch pianę z mleka.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707