Ciasto pandanowe

Ciasto pandanowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.62
13
Średnia 3.62 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Pasta pandanowa  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto pandanowe
  1. 1. Do mleczka kokosowego dodajemy pastę pandanową i dokładnie mieszamy.
    Do mleczka kokosowego dodajemy pastę pandanową i dokładnie mieszamy.
  2. 2. Oddzielamy białka od żółtek.
    Oddzielamy białka od żółtek.
  3. 3. Do żółtek wlewamy olej oraz wsypujemy cukier waniliowy i cukier puder. Miksujemy, aż powstanie jednolita, puszysta masa.
    Do żółtek wlewamy olej oraz wsypujemy cukier waniliowy i cukier puder. Miksujemy, aż powstanie jednolita, puszysta masa.
  4. 4. Dodajemy mleczko kokosowe z pastą pandanową, przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy.
    Dodajemy mleczko kokosowe z pastą pandanową, przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy.
  5. 5. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy ją z ciastem.
    Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy ją z ciastem.
  6. 6. Przelewamy ciasto do foremki.
    Przelewamy ciasto do foremki.
  7. 7. Ciasto wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 40-45 minut.
    Ciasto wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 40-45 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.494