Zielone tiramisu

Zielone tiramisu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.78
9
Średnia 3.78 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Matcha (herbata zielona)  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty podłużne  g  x   kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Grejpfrut  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zielone tiramisu
  1. 1. Zaparzamy mocną kawę.
    Zaparzamy mocną kawę.
  2. 2. Jajka zanurzamy na 15 sekund we wrzątku, a następnie oddzielamy żółtka od białek.
  3. 3. Śmietanę mieszamy z zieloną herbatą matcha i skórką startą z grejpfruta (około 0,5 łyżeczki).
    Śmietanę mieszamy z zieloną herbatą matcha i skórką startą z grejpfruta (około 0,5 łyżeczki).
  4. 4. Do żółtek dodajemy cukier puder i ubijamy, aż powstanie biała i puszysta masa.
    Do żółtek dodajemy cukier puder i ubijamy, aż powstanie biała i puszysta masa.
  5. 5. Dodajemy śmietanę wymieszaną z herbatą i skórką z grejpfruta. Całość miksujemy i stopniowo dodajemy serek mascarpone.
    Dodajemy śmietanę wymieszaną z herbatą i skórką z grejpfruta. Całość miksujemy i stopniowo dodajemy serek mascarpone.
  6. 6. Kawę przelewamy do głębokiego talerza i zanurzamy w niej biszkopty.
    Kawę przelewamy do głębokiego talerza i zanurzamy w niej biszkopty.
  7. 7. Namoczonymi biszkoptami wykładamy dno szklanej miski o płaskim dnie.
    Namoczonymi biszkoptami wykładamy dno szklanej miski o płaskim dnie.
  8. 8. Na warstwę biszkoptów przekładamy połowę masy herbaciano-serowej, a na niej układamy drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na wierzch przekładamy resztę masy.
    Na warstwę biszkoptów przekładamy połowę masy herbaciano-serowej, a na niej układamy drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na wierzch przekładamy resztę masy.
  9. 9. Wyrównujemy powierzchnię ciasta, możemy zrobić na nim wzorki za pomocą widelca czy posypać startą skórką z grejpfruta.
  10. 10. Tiramisu wstawiamy do lodówki na około 5 godzin, a najlepiej na całą noc.
    Tiramisu wstawiamy do lodówki na około 5 godzin, a najlepiej na całą noc.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826