Zielone tiramisu

Zielone tiramisu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.78
9
Średnia 3.78 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Matcha (herbata zielona)  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty podłużne  g  x   kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Grejpfrut  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zielone tiramisu
  1. 1. Zaparzamy mocną kawę.
    Zaparzamy mocną kawę.
  2. 2. Jajka zanurzamy na 15 sekund we wrzątku, a następnie oddzielamy żółtka od białek.
  3. 3. Śmietanę mieszamy z zieloną herbatą matcha i skórką startą z grejpfruta (około 0,5 łyżeczki).
    Śmietanę mieszamy z zieloną herbatą matcha i skórką startą z grejpfruta (około 0,5 łyżeczki).
  4. 4. Do żółtek dodajemy cukier puder i ubijamy, aż powstanie biała i puszysta masa.
    Do żółtek dodajemy cukier puder i ubijamy, aż powstanie biała i puszysta masa.
  5. 5. Dodajemy śmietanę wymieszaną z herbatą i skórką z grejpfruta. Całość miksujemy i stopniowo dodajemy serek mascarpone.
    Dodajemy śmietanę wymieszaną z herbatą i skórką z grejpfruta. Całość miksujemy i stopniowo dodajemy serek mascarpone.
  6. 6. Kawę przelewamy do głębokiego talerza i zanurzamy w niej biszkopty.
    Kawę przelewamy do głębokiego talerza i zanurzamy w niej biszkopty.
  7. 7. Namoczonymi biszkoptami wykładamy dno szklanej miski o płaskim dnie.
    Namoczonymi biszkoptami wykładamy dno szklanej miski o płaskim dnie.
  8. 8. Na warstwę biszkoptów przekładamy połowę masy herbaciano-serowej, a na niej układamy drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na wierzch przekładamy resztę masy.
    Na warstwę biszkoptów przekładamy połowę masy herbaciano-serowej, a na niej układamy drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na wierzch przekładamy resztę masy.
  9. 9. Wyrównujemy powierzchnię ciasta, możemy zrobić na nim wzorki za pomocą widelca czy posypać startą skórką z grejpfruta.
  10. 10. Tiramisu wstawiamy do lodówki na około 5 godzin, a najlepiej na całą noc.
    Tiramisu wstawiamy do lodówki na około 5 godzin, a najlepiej na całą noc.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.678