Wegetariańskie pierniczki

Wegetariańskie pierniczki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna orkiszowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańskie pierniczki
  1. 1. Oba rodzaje cukru wsypujemy do rondla o grubym dnie. Dodajemy margarynę, syrop klonowy oraz odrobinę wody. Całość mieszamy i podgrzewamy, aż składniki się dokładnie ze sobą połączą.
  2. 2. Dodajemy przyprawę do piernika, cynamon oraz sodę oczyszczoną.
  3. 3. Mieszamy, a następnie studzimy powstałą masę.
  4. 4. Mieszamy wystudzoną masę z mąką i zagniatamy jednolite ciasto.
  5. 5. Formujemy z ciasta kulkę, przykrywamy je folią spożywczą aby nie obsychało i wstawiamy je na 2-3 godziny do lodówki.
  6. 6. Ciasto ponownie zagniatamy, a następnie wałkujemy je, aby powstał dość cienki placek.
  7. 7. Za pomocą różnokształtnych foremek wycinamy z otrzymanego placka pierniczki.
  8. 8. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 185°C. Pieczemy przez 5-10 minut, aż staną się rumiane.
    Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 185°C. Pieczemy przez 5-10 minut, aż staną się rumiane.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy dla wegan,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.954