Wegetariańskie pierniczki

Wegetariańskie pierniczki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna orkiszowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańskie pierniczki
  1. 1. Oba rodzaje cukru wsypujemy do rondla o grubym dnie. Dodajemy margarynę, syrop klonowy oraz odrobinę wody. Całość mieszamy i podgrzewamy, aż składniki się dokładnie ze sobą połączą.
  2. 2. Dodajemy przyprawę do piernika, cynamon oraz sodę oczyszczoną.
  3. 3. Mieszamy, a następnie studzimy powstałą masę.
  4. 4. Mieszamy wystudzoną masę z mąką i zagniatamy jednolite ciasto.
  5. 5. Formujemy z ciasta kulkę, przykrywamy je folią spożywczą aby nie obsychało i wstawiamy je na 2-3 godziny do lodówki.
  6. 6. Ciasto ponownie zagniatamy, a następnie wałkujemy je, aby powstał dość cienki placek.
  7. 7. Za pomocą różnokształtnych foremek wycinamy z otrzymanego placka pierniczki.
  8. 8. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 185°C. Pieczemy przez 5-10 minut, aż staną się rumiane.
    Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 185°C. Pieczemy przez 5-10 minut, aż staną się rumiane.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy dla wegan,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788