Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Kulebiak świąteczny w cieście francuskim z grzybami i łososiem

Kulebiak świąteczny w cieście francuskim z grzybami i łososiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
43
Średnia 3.44 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak świąteczny w cieście francuskim z grzybami i łososiem
  1. 1. Grzyby umyć i pokroić w drobną kostkę. Grzyby umyć i pokroić w drobną kostkę.
  2. 2. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle razem z grzybami. Odstawić do wystygnięcia.
  3. 3. Wystudzone grzyby przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. 4. Pietruszkę i koper posiekać, następnie razem z jajkiem oraz bułką tartą dodać do grzybów – całość wymieszać.
  5. 5. Pomiędzy dwoma arkuszami papieru do gotowania SAGA rozwałkować ciasto francuskie – powinno mieć wielkość ok. 20 cm x 10 cm.
    Pomiędzy dwoma arkuszami papieru do gotowania SAGA rozwałkować ciasto francuskie – powinno mieć wielkość ok. 20 cm x 10 cm.
  6. 6. Na cieście równomiernie rozłożyć grzyby, a na środku ułożyć pasek łososia. Przy pomocy papieru uformować roladę.
  7. 7. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200OC na ok. 15–18 minut.
    Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200OC na ok. 15–18 minut.
  8. 8. Serwować z buraczkami confit ze śmietaną.
    Serwować z buraczkami confit ze śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807