Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Karp z makową panierką w sosie wiśniowym z plackami z kiszonej kapusty i grzybów

Karp z makową panierką w sosie wiśniowym z plackami z kiszonej kapusty i grzybów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.65
37
Średnia 3.65 / 5 (37 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb tostowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba
Składniki potrzebne do wykonania Ryba
Filet z karpia lub sandacza - 500 g
Cytryna - 1 sztuka
Masło - 150 g
  1. 1. Filet podzielić na 4 porcje, jeżeli przygotowujemy karpia to zamoczyć go na ok. 6–8 godzin w maślance (filet z sandacza zamarynować w soku z cytryny, soli, pieprzu i koprze).
  2. 2. Z chleba tostowego odciąć skórki, następnie zmiksować go razem z masłem, doprawiając do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać mak – całość dobrze wymieszać.
  3. 3. Przygotować dwa arkusze papieru do gotowania SAGA, na jednym z nich ułożyć przygotowaną wcześniej masę i przykryć ją drugim arkuszem, rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm – odstawić do zamrożenia.
  4. 4. Patelnię wyłożyć papierem do gotowania SAGA i obsmażyć na niej rybę. Z zamrożonej panierki wyciąć kawałki wielkości ryby i ułożyć ją na każdej porcji, całość ułożyć na blasze wyłożonej arkuszem papieru do gotowania i wstawić do piekarnika z funkcją grilla rozgrzanego do temperatury 200OC na ok. 3 minuty.
Sos
Składniki potrzebne do wykonania Sos
Wiśnie mrożone - 100 g
Czerwone wino - 200 ml
  1. 1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, następnie dodać do niej wiśnie i po około 2 minutach wlać wino. Po odparowaniu połowy płynu dodać śmietanę. Całość doprawić do smaku.
Placki z kiszonej kapusty
Składniki potrzebne do wykonania Placki z kiszonej kapusty
Kiszona kapusta - 400 g
Suszone grzyby - 5 g
Suszone śliwki - 4 sztuki
Sól - wg. uznania
Koperek - wg. uznania
  1. 1. Kapustę opłukać pod bieżącą wodą. Grzyby namoczyć w wodzie (od 6 do 8 godzin), następnie odcedzić je i pokroić wraz z suszonymi śliwkami oraz cebulą na drobną kostkę i podsmażyć na maśle – dodać do kapusty i wymieszać całość, następnie dodać jajko, mąkę oraz przyprawy i ponownie wymieszać.
  2. 2. Patelnię wyłożyć arkuszem papieru do gotowania i usmażyć na niej 4 placki.
Karp z makową panierką w sosie wiśniowym z plackami z kiszonej kapusty i grzybów
  1. 1. Na każdym talerzu kładziemy placek z kiszonej kapusty i grzybów, a na górę kawałek ryby z panierką, talerz dekorujemy sosem.
    Na każdym talerzu kładziemy placek z kiszonej kapusty i grzybów, a na górę kawałek ryby z panierką, talerz dekorujemy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.15