Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami

Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
33
Średnia 3.88 / 5 (33 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaroniki
Składniki potrzebne do wykonania Makaroniki
Mielone migdały - 125 g
Przyprawa piernikowa - 10 g
Dżem owocowy - wg. uznania
  1. 1. Białka ubić z cukrem na sztywną piane, następnie dodać do nich przyprawę piernikową, migdały oraz cukier puder – całość delikatnie wymieszać.
  2. 2. Z arkusza papieru do gotowania SAGA uformować stożek do dekoracji, następnie napełnić go przygotowaną wcześniej masą.
  3. 3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą stożka do dekoracji wycisnąć na nią krążki o średnicy ok. 3 cm.
  4. 4. Odczekać 15 minut, aż krążki delikatnie stwardnieją.
  5. 5. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C i piec około 15 minut. Po upieczeniu połowę ciastek od spodu posmarować dżemem i nakryć drugą połową.
Sernik
Składniki potrzebne do wykonania Sernik
Twaróg - 200 g
Żelatyna - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem oraz masłem na puszystą masę.
  2. 2. Dodać do niej ser, rozpuszczoną żelatynę oraz ubitą wcześniej śmietanę.
  3. 3. Przygotować 4 wysokie pierścienie o średnicy ok. 5 cm (z tworzywa lub metalowe) i wyłożyć je papierem do gotowania SAGA, następnie napełniać je na przemian masą serową i makaronikami. Całość odstawić do wychłodzenia.
    Przygotować 4 wysokie pierścienie o średnicy ok. 5 cm (z tworzywa lub metalowe) i wyłożyć je papierem do gotowania SAGA, następnie napełniać je na przemian masą serową i makaronikami.
Całość odstawić do wychłodzenia.
Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami
  1. 1. Zalecane jest serwowanie w papierze SAGA z dodatkiem świeżych owoców.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Zima,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.242