Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami

Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.84
32
Średnia 3.84 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaroniki
Składniki potrzebne do wykonania Makaroniki
Mielone migdały - 125 g
Przyprawa piernikowa - 10 g
Dżem owocowy - wg. uznania
  1. 1. Białka ubić z cukrem na sztywną piane, następnie dodać do nich przyprawę piernikową, migdały oraz cukier puder – całość delikatnie wymieszać.
  2. 2. Z arkusza papieru do gotowania SAGA uformować stożek do dekoracji, następnie napełnić go przygotowaną wcześniej masą.
  3. 3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą stożka do dekoracji wycisnąć na nią krążki o średnicy ok. 3 cm.
  4. 4. Odczekać 15 minut, aż krążki delikatnie stwardnieją.
  5. 5. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C i piec około 15 minut. Po upieczeniu połowę ciastek od spodu posmarować dżemem i nakryć drugą połową.
Sernik
Składniki potrzebne do wykonania Sernik
Twaróg - 200 g
Żelatyna - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem oraz masłem na puszystą masę.
  2. 2. Dodać do niej ser, rozpuszczoną żelatynę oraz ubitą wcześniej śmietanę.
  3. 3. Przygotować 4 wysokie pierścienie o średnicy ok. 5 cm (z tworzywa lub metalowe) i wyłożyć je papierem do gotowania SAGA, następnie napełniać je na przemian masą serową i makaronikami. Całość odstawić do wychłodzenia.
    Przygotować 4 wysokie pierścienie o średnicy ok. 5 cm (z tworzywa lub metalowe) i wyłożyć je papierem do gotowania SAGA, następnie napełniać je na przemian masą serową i makaronikami.
Całość odstawić do wychłodzenia.
Świąteczny sernik z piernikowymi makaronikami
  1. 1. Zalecane jest serwowanie w papierze SAGA z dodatkiem świeżych owoców.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Zima,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.113