Soczysta ryba z warzywami gotowana na parze

Soczysta ryba z warzywami gotowana na parze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.11
19
Średnia 3.11 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Soczysta ryba z warzywami gotowana na parze
  1. 1. Filety myjemy, lekko osuszamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy je solą i pieprzem oraz dość sporą ilością suszonej bazylii i tymianku.
    Filety myjemy, lekko osuszamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy je solą i pieprzem oraz dość sporą ilością suszonej bazylii i tymianku.
  2. 2. Do dość dużego garnka, o szerokim dnie, wlewamy trochę wody i zagotowujemy ją.
    Do dość dużego garnka, o szerokim dnie, wlewamy trochę wody i zagotowujemy ją.
  3. 3. Cukinię kroimy w grubą kostkę.
    Cukinię kroimy w grubą kostkę.
  4. 4. Paprykę również kroimy w kostkę.
    Paprykę również kroimy w kostkę.
  5. 5. Z pora wybieramy środkową część - nie białą, ale też nie liście. Drobno kroimy.
    Z pora wybieramy środkową część - nie białą, ale też nie liście. Drobno kroimy.
  6. 6. Arkusze papieru SAGA układamy na blacie. Na środku każdego z nich układamy połowę cukinii, ryby, papryki oraz pora. Całość skrapiamy olejem.
    Arkusze papieru SAGA układamy na blacie. Na środku każdego z nich układamy połowę cukinii, ryby, papryki oraz pora. Całość skrapiamy olejem.
  7. 7. Każdy arkusz związujemy - zbieramy razem rogi i dokładnie zawiązujemy nitką, tak, aby powstały sakiewki.
    Każdy arkusz związujemy - zbieramy razem rogi i dokładnie zawiązujemy nitką, tak, aby powstały sakiewki.
  8. 8. Sakiewki wkładamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy przez około 20 minut.
    Sakiewki wkładamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy przez około 20 minut.
  9. 9. Smacznego!
    Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762