Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami

Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś wędzony - 0.05 kg
Szyjki rakowe - 0.03 kg
Liść laurowy - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Masło - 1 łyżka stołowa
Chrzan - 1 łyżeczka do herbaty
Śmietana 30% - 1 łyżeczka do herbaty
Cytryna - wg. uznania
Ocena
3.83
30
Średnia 3.83 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula biała  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami
  1. 1. Obrane buraki, cebule, czosnek kroimy i przesmażamy na maśle z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Obrane buraki, cebule, czosnek kroimy i przesmażamy na maśle z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
  2. 2. Gdy całość jest przesmażona dodajemy bulion. Gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia buraków. Dodajemy kilka kropli cytryny. Blenderujemy i przecedzamy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Gdy całość jest przesmażona dodajemy bulion. Gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia buraków. Dodajemy kilka kropli cytryny. Blenderujemy i przecedzamy przez drobne sito.
Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Do gotowego kremu dodajemy łososia wędzonego, delikatnie przesmażone szyjki rakowe i śmietanę połączoną z chrzanem. Smacznego!
    Do gotowego kremu dodajemy łososia wędzonego, delikatnie przesmażone szyjki rakowe i śmietanę połączoną z chrzanem.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.015