Kurczak na parze

Kurczak na parze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.23
13
Średnia 3.23 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak na parze
  1. 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie polewamy olejem i posypujemy przyprawami.
    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie polewamy olejem i posypujemy przyprawami.
  2. 2. Do garnka o dość szerokim dnie wlewamy trochę wody i zagotowujemy.
    Do garnka o dość szerokim dnie wlewamy trochę wody i zagotowujemy.
  3. 3. Cukinię kroimy w grubą kostkę.
    Cukinię kroimy w grubą kostkę.
  4. 4. Marchew obieramy i kroimy w półplasterki.
    Marchew obieramy i kroimy w półplasterki.
  5. 5. Pora kroimy w krążki.
    Pora kroimy w krążki.
  6. 6. Na środku arkusza papieru SAGA układamy mięso i warzywa.
    Na środku arkusza papieru SAGA układamy mięso i warzywa.
  7. 7. Związujemy rogi papieru, tak, aby powstała sakiewka i wkładamy ją go garnka z wrzącą wodą.
    Związujemy rogi papieru, tak, aby powstała sakiewka i wkładamy ją go garnka z wrzącą wodą.
  8. 8. Gotujemy przez około 25-30 minut. Smacznego!
    Gotujemy przez około 25-30 minut. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.693