Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Lucjan czerwony na spaghetti

Lucjan czerwony na spaghetti
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.96
25
Średnia 3.96 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lucjan czerwony na spaghetti
  1. 1. Warzywa kroimy na spaghetti. Przesmażamy i dodajemy wino do zmięknięcia warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy ugotowany makaron. Całość delikatnie mieszamy.
    Warzywa kroimy na spaghetti. Przesmażamy i dodajemy wino do zmięknięcia warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy ugotowany makaron. Całość delikatnie mieszamy.
  2. 2. Lucjana czerwonego delikatnie nakrawamy od strony skóry. Smażymy na oleju z masłem. Zaczynamy od strony skóry i smażymy 3-5 min. Delikatnie doprawiamy solą, pieprzem.Następnie przewracamy rybę i dodajemy kawałki cytryny oraz natkę pietruszki. Całość zdejmujemy z ognia i pozwalamy rybie dosmażyć się.
    Lucjana czerwonego delikatnie nakrawamy od strony skóry. Smażymy na oleju z masłem. Zaczynamy od strony skóry i smażymy 3-5 min. Delikatnie doprawiamy solą, pieprzem.Następnie przewracamy rybę i dodajemy kawałki cytryny oraz natkę pietruszki.
Całość zdejmujemy z ognia i pozwalamy rybie dosmażyć się.
  3. 3. Lucjana serwujemy na spaghetti z warzywami. Do patelni po smażeniu ryby dodajemy białe wino. Lekko gotujemy i tak przygotowanym sosem polewamy rybę i makaron. Smacznego!
    Lucjana serwujemy na spaghetti z warzywami. Do patelni po smażeniu ryby dodajemy białe wino. Lekko gotujemy i tak przygotowanym sosem polewamy rybę i makaron.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.602