Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Druga fermentacja-kolejny etap

Druga fermentacja-kolejny etap
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Piwo w trakcie drugiej fermentacji - 25 l
Ocena
3.7
20
Średnia 3.7 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Druga fermentacja-kolejny etap
  1. 1. Po 4 dniach przechowywania butelek w temperaturze 21-27 stopni Celsjusza kończymy kolejny etap.
    Po 4 dniach przechowywania butelek w temperaturze 21-27 stopni Celsjusza kończymy kolejny etap.
  2. 2. Teraz butelki odstawiamy na kolejne 10 dni w pomieszczeniu o temperaturze18-20 stopni Celsjusza. Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji, aczkolwiek pełnego smaku nabiera po 2-3 miesiącach przechowywania w chłodnym pomieszczeniu. Niewielka ilość drożdży znajdująca się w butelkach nadaje piwu opalescencję typową dla naturalnie warzonych piw. Pierwsza degustacja już niedługo...
    Teraz butelki odstawiamy na kolejne 10 dni w pomieszczeniu o temperaturze18-20 stopni Celsjusza. Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji, aczkolwiek pełnego smaku nabiera po 2-3 miesiącach przechowywania w chłodnym pomieszczeniu. Niewielka ilość drożdży znajdująca się w butelkach nadaje piwu opalescencję typową dla naturalnie warzonych piw.
Pierwsza degustacja już niedługo...
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.351