Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem

Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pstrąg tusza - 1 sztuka
Boczek wędzony - 8 plastrów
Włoszczyzna - 100 g
Twaróg półtłusty - 100 g
Śmietana 18% homogenizowana - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Rozmaryn - 1 gałązka
Koperek - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
4.18
22
Średnia 4.18 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem
  1. 1. Umyte ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Do gotowania dodajemy gałązkę świeżego rozmarynu. Gdy ziemniaki są miękkie odlewamy wodę i pozostawiamy do ostudzenia. W kolejnych etapach ziemniaki będą pieczone.
    Umyte ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Do gotowania dodajemy gałązkę świeżego rozmarynu. Gdy ziemniaki są miękkie odlewamy wodę i pozostawiamy do ostudzenia. W kolejnych etapach ziemniaki będą pieczone.
  2. 2. Tusze pstrąga oczyszczamy z łusek. Następnie wykrawamy kręgosłup oraz ości. Włoszczyznę smażymy gdy jest już prawie miękka doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Na plastrach boczku kładziemy sprawioną rybę. Doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami cytryny. Na środku układamy warzywa. Zamykamy rybę tak aby warzywa pozostały w środku. Całość zawijamy w boczek. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 165-175 stopni.
    Tusze pstrąga oczyszczamy z łusek. Następnie wykrawamy kręgosłup oraz ości. Włoszczyznę smażymy gdy jest już prawie miękka doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Na plastrach boczku kładziemy sprawioną rybę. Doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami cytryny. Na środku układamy warzywa. Zamykamy rybę tak aby warzywa pozostały w środku. Całość zawijamy w boczek. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 165-175 stopni.
  3. 3. Ziemniaki które były wcześniej ugotowane kroimy na pół.Na ostatnie 10 minut dodajemy je do piekarnika do pieczonej ryby. Twarożek łączymy ze śmietaną i doprawiamy sola, pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany twarożek będzie dobrym dodatkiem do pieczonego ziemniaka i pieczonego pstrąga. Smacznego!
    Ziemniaki które były wcześniej ugotowane kroimy na pół.Na ostatnie 10 minut dodajemy je do piekarnika do pieczonej ryby. Twarożek łączymy ze śmietaną i doprawiamy sola, pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany twarożek będzie dobrym dodatkiem do pieczonego ziemniaka i pieczonego pstrąga.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.63