Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem

Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pstrąg tusza - 1 sztuka
Boczek wędzony - 8 plastrów
Włoszczyzna - 100 g
Twaróg półtłusty - 100 g
Śmietana 18% homogenizowana - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Rozmaryn - 1 gałązka
Koperek - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
4.18
22
Średnia 4.18 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony z warzywami i wędzonym boczkiem
  1. 1. Umyte ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Do gotowania dodajemy gałązkę świeżego rozmarynu. Gdy ziemniaki są miękkie odlewamy wodę i pozostawiamy do ostudzenia. W kolejnych etapach ziemniaki będą pieczone.
    Umyte ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Do gotowania dodajemy gałązkę świeżego rozmarynu. Gdy ziemniaki są miękkie odlewamy wodę i pozostawiamy do ostudzenia. W kolejnych etapach ziemniaki będą pieczone.
  2. 2. Tusze pstrąga oczyszczamy z łusek. Następnie wykrawamy kręgosłup oraz ości. Włoszczyznę smażymy gdy jest już prawie miękka doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Na plastrach boczku kładziemy sprawioną rybę. Doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami cytryny. Na środku układamy warzywa. Zamykamy rybę tak aby warzywa pozostały w środku. Całość zawijamy w boczek. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 165-175 stopni.
    Tusze pstrąga oczyszczamy z łusek. Następnie wykrawamy kręgosłup oraz ości. Włoszczyznę smażymy gdy jest już prawie miękka doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Na plastrach boczku kładziemy sprawioną rybę. Doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami cytryny. Na środku układamy warzywa. Zamykamy rybę tak aby warzywa pozostały w środku. Całość zawijamy w boczek. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 165-175 stopni.
  3. 3. Ziemniaki które były wcześniej ugotowane kroimy na pół.Na ostatnie 10 minut dodajemy je do piekarnika do pieczonej ryby. Twarożek łączymy ze śmietaną i doprawiamy sola, pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany twarożek będzie dobrym dodatkiem do pieczonego ziemniaka i pieczonego pstrąga. Smacznego!
    Ziemniaki które były wcześniej ugotowane kroimy na pół.Na ostatnie 10 minut dodajemy je do piekarnika do pieczonej ryby. Twarożek łączymy ze śmietaną i doprawiamy sola, pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany twarożek będzie dobrym dodatkiem do pieczonego ziemniaka i pieczonego pstrąga.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.694