Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Degustacja po 16 dniach

Degustacja po 16 dniach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Piwo po 16 dniach fermentacji - 25 l
Ocena
4.16
25
Średnia 4.16 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Degustacja po 16 dniach
  1. 1. Po kolejnych 10 dniach trzymania butelek w temperaturze 18-20 stopni piwo nadaje się do konsumpcji.Nabrało już odpowieniego smaku jak i piana jest prawidłowa.Zawartość alkoholu wynosi 5,7%.
    Po kolejnych 10 dniach trzymania butelek w temperaturze 18-20 stopni piwo nadaje się do konsumpcji.Nabrało już odpowieniego smaku jak i piana jest prawidłowa.Zawartość alkoholu wynosi 5,7%.
  2. 2. Jednak aby piwo nabrało pełnego smaku butelki będą czekały kolejne 3 miesiące.Wtedy będziemy mogli cieszyć się bardzo dobrym piwem robionym domowym sposobem.
  3. 3. Także kolejna degustacja w kwietniu...
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.349