Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Tatar z łososia i avocado

Tatar z łososia i avocado
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
40
Średnia 3.5 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Tabasco  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tatar
Składniki potrzebne do wykonania Tatar
Avocado - 1 sztuka
Suszone pomidory - 8 g
Sól - wg. uznania
  1. 1. Łososia drobno posiekać i doprawić solą, pieprzem oraz tabasco do smaku.
  2. 2. Avocado oraz suszone pomidory pokroić w drobną kostkę, następnie wymieszać, dodać sok z cytryny, całość doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
  3. 3. W celu łatwiejszego formowania dania przygotować 4 metalowe lub plastikowe obręcze, wyłożyć je papierem do gotowania SAGA ułożyć w nich tatar, a na górę położyć avocado z suszonymi pomidorami.
Sos
Składniki potrzebne do wykonania Sos
Filety z Anchois - 2 sztuki
Musztarda - 1 łyżka stołowa
Koperek pęczek - 0.5 sztuki
  1. 1. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą przy pomocy blandera.
  2. 2. Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania SAGA.
  3. 3. Z każdego uformować stożek do dekoracji i napełnić go przygotowanym wcześniej sosem.
    Z każdego uformować stożek do dekoracji i napełnić go przygotowanym wcześniej sosem.
Tatar z łososia i avocado
  1. 1. Przed podaniem zdjąć obręcze z tatara. Stożek napełniony sosem położyć na talerzu obok dania, tak aby każdy mógł dodawać sos według własnego upodobania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.991