Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Kurczak curry zapiekany w łódce

Kurczak curry zapiekany w łódce
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
51
Średnia 3.67 / 5 (51 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Banan  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak curry zapiekany w łódce
  1. 1. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki ok. 4 cm każdy.
  2. 2. Cebulę i czosnek posiekać w grubszą kostkę, a banan pokroić w plastry. Jabłko, wraz ze skórką, przeciąć na 8 części.
  3. 3. Kurczaka przyprawić solą oraz pieprzem i razem z cebulą oraz czosnkiem podsmażyć na patelni ok. 3 minuty.
  4. 4. Przygotować 4 arkusze A4 papieru do gotowania SAGA, na każdym z nich położyć kawałki kurczaka, jabłko, plasterki banana, a następnie z papieru uformować łódkę SAGA.
  5. 5. Na górę dodać śmietanę wymieszaną z przyprawą curry. Łódki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200oC przez ok. 15 minut.
  6. 6. Zalecane jest serwowanie dania w papierowych łódkach. Przed podaniem danie można udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem.
    Zalecane jest serwowanie dania w papierowych łódkach. Przed podaniem danie można udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.943