Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Tatar ze śledzia z pieczonymi buraczkami

Tatar ze śledzia z pieczonymi buraczkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet śledzia - 200 g
Buraki - 1 sztuka
Ogórek konserwowy - 1 sztuka
Zielone jabłko - 1 sztuka
Koperek - 0.5 pęczka
Biały pieprz - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Miód - 0.5 łyżeczki do herbaty
Ocena
4.09
23
Średnia 4.09 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tatar ze śledzia z pieczonymi buraczkami
  1. 1. Namoczone filety śledziowe, cebulę czerwoną, obranego ogórka i zielone jabłko wszystkie te składniki kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy pieprzem, cytryną, musztardą francuską i posiekanym koperkiem.
    Namoczone filety śledziowe, cebulę czerwoną, obranego ogórka i zielone jabłko wszystkie te składniki kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy pieprzem, cytryną, musztardą francuską i posiekanym koperkiem.
  2. 2. Buraczki pieczemy z dodatkiem oliwy do miękkości około 45-60 minut w temperaturze 165 stopni w foli aluminiowej. Wystudzone buraczki kroimy w plastry i marynujemy w oliwie, miodzie i cytrynie. Całość układamy w formie torcika.Na przemian tatar i buraczki. Smacznego!
    Buraczki pieczemy z dodatkiem oliwy do miękkości około 45-60 minut w temperaturze 165 stopni w foli aluminiowej. Wystudzone buraczki kroimy w plastry i marynujemy w oliwie, miodzie i cytrynie. Całość układamy w formie torcika.Na przemian tatar i buraczki.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.065