Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia

Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet dorsza ze skórą - 160 g
Mięso małż - 30 g
Śmietana 20% do gotowania - 50 ml
Żubrówka - 20 ml
Koperek - 2 gałązki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Białe wino - 50 ml
Masło - 50 g
Pieprz kolorowy - wg. uznania
Ocena
4.23
22
Średnia 4.23 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia
  1. 1. Marchew, seler naciowy, cukinie kroimy w kostkę. Smażymy w takiej również kolejności. Podlewamy białym winem. doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Gdy warzywa są miękkie dodajemy mięso małż.
    Marchew, seler naciowy, cukinie kroimy w kostkę. Smażymy w takiej również kolejności. Podlewamy białym winem. doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Gdy warzywa są miękkie dodajemy mięso małż.
  2. 2. Por kroimy w cienkie paski i przesmażamy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.Aromatyzujemy całość żubrówką. Po odparowaniu alkoholu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie łączymy z sosem.
    Por kroimy w cienkie paski i przesmażamy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.Aromatyzujemy całość żubrówką. Po odparowaniu alkoholu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie łączymy z sosem.
  3. 3. Filet dorsza delikatnie przyprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanej patelni na skórze około 5-7 minut. Gdy obrócimy rybę dodajemy kawałek masła, plasterki cytryny, gałązki koperku i kilka ziarenek pieprzu kolorowego.I odstawiamy na bok aby ryba spokojnie nam się dosmażyła.
    Filet dorsza delikatnie przyprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanej patelni na skórze około 5-7 minut. Gdy obrócimy rybę dodajemy kawałek masła, plasterki cytryny, gałązki koperku i kilka ziarenek pieprzu kolorowego.I odstawiamy na bok aby ryba spokojnie nam się dosmażyła.
  4. 4. Dorsza podajemy na warzywach z mięsem małż. Dodatkiem będzie tagliatelle barwione atramentem kałamarnicy z sosem śmietanowym z dodatkiem pora i żubrówki. Smacznego!
    Dorsza podajemy na warzywach z mięsem małż. Dodatkiem będzie tagliatelle barwione atramentem kałamarnicy z sosem śmietanowym z dodatkiem pora i żubrówki.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.764