Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia

Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet dorsza ze skórą - 160 g
Mięso małż - 30 g
Śmietana 20% do gotowania - 50 ml
Żubrówka - 20 ml
Koperek - 2 gałązki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Białe wino - 50 ml
Masło - 50 g
Pieprz kolorowy - wg. uznania
Ocena
4.23
22
Średnia 4.23 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz na warzywach z mięsem małż i tagliatelle sepia
  1. 1. Marchew, seler naciowy, cukinie kroimy w kostkę. Smażymy w takiej również kolejności. Podlewamy białym winem. doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Gdy warzywa są miękkie dodajemy mięso małż.
    Marchew, seler naciowy, cukinie kroimy w kostkę. Smażymy w takiej również kolejności. Podlewamy białym winem. doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Gdy warzywa są miękkie dodajemy mięso małż.
  2. 2. Por kroimy w cienkie paski i przesmażamy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.Aromatyzujemy całość żubrówką. Po odparowaniu alkoholu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie łączymy z sosem.
    Por kroimy w cienkie paski i przesmażamy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.Aromatyzujemy całość żubrówką. Po odparowaniu alkoholu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie łączymy z sosem.
  3. 3. Filet dorsza delikatnie przyprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanej patelni na skórze około 5-7 minut. Gdy obrócimy rybę dodajemy kawałek masła, plasterki cytryny, gałązki koperku i kilka ziarenek pieprzu kolorowego.I odstawiamy na bok aby ryba spokojnie nam się dosmażyła.
    Filet dorsza delikatnie przyprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanej patelni na skórze około 5-7 minut. Gdy obrócimy rybę dodajemy kawałek masła, plasterki cytryny, gałązki koperku i kilka ziarenek pieprzu kolorowego.I odstawiamy na bok aby ryba spokojnie nam się dosmażyła.
  4. 4. Dorsza podajemy na warzywach z mięsem małż. Dodatkiem będzie tagliatelle barwione atramentem kałamarnicy z sosem śmietanowym z dodatkiem pora i żubrówki. Smacznego!
    Dorsza podajemy na warzywach z mięsem małż. Dodatkiem będzie tagliatelle barwione atramentem kałamarnicy z sosem śmietanowym z dodatkiem pora i żubrówki.

Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.752