Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Dorada z grilla z warzywami

Dorada z grilla z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Dorada tusza - 1 sztuka
Papryki kolorowe - 100 g
Czosnek - 4 ząbki
Masło - 20 g
Oliwa - 50 ml
Tymianek świeży - 2 gałązki
Sól - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Ocena
4.04
23
Średnia 4.04 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorada z grilla z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości.Doprawiamy solą, pieprzem, częścią tymianku i dodajemy oliwę.Tak przygotowane warzywa kładziemy na mocno rozgrzany grill.
    Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości.Doprawiamy solą, pieprzem, częścią tymianku i dodajemy oliwę.Tak przygotowane warzywa kładziemy na mocno rozgrzany grill.
  2. 2. Tusze dorady dokładnie patroszymy.Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Do środka władamy czosnek, tymianek i kawałek schłodzonego masła w celu nadania dodatkowego aromatu i smaku rybie.Skóre delikatnie nakrawamy i grillujemy. Smacznego
    Tusze dorady dokładnie patroszymy.Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Do środka władamy czosnek, tymianek i kawałek schłodzonego masła w celu nadania dodatkowego aromatu i smaku rybie.Skóre delikatnie nakrawamy i grillujemy.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.678