Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Dorada z grilla z warzywami

Dorada z grilla z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Dorada tusza - 1 sztuka
Papryki kolorowe - 100 g
Czosnek - 4 ząbki
Masło - 20 g
Oliwa - 50 ml
Tymianek świeży - 2 gałązki
Sól - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Ocena
4.08
24
Średnia 4.08 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorada z grilla z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości.Doprawiamy solą, pieprzem, częścią tymianku i dodajemy oliwę.Tak przygotowane warzywa kładziemy na mocno rozgrzany grill.
    Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości.Doprawiamy solą, pieprzem, częścią tymianku i dodajemy oliwę.Tak przygotowane warzywa kładziemy na mocno rozgrzany grill.
  2. 2. Tusze dorady dokładnie patroszymy.Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Do środka władamy czosnek, tymianek i kawałek schłodzonego masła w celu nadania dodatkowego aromatu i smaku rybie.Skóre delikatnie nakrawamy i grillujemy. Smacznego
    Tusze dorady dokładnie patroszymy.Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Do środka władamy czosnek, tymianek i kawałek schłodzonego masła w celu nadania dodatkowego aromatu i smaku rybie.Skóre delikatnie nakrawamy i grillujemy.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765