Miecznik w kurkumie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Miecznik - 40 dkg
Cebula - 2 sztuka duża
Kurkuma - 2 łyżeczki do herbaty
Imbir - 0.5 łyżeczki do herbaty
Sól - wg. uznania
Przyprawa do ryb - wg. uznania
Oliwa z oliwek - wg. uznania
Cytryna - 1 sztuka średnia
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miecznik w kurkumie
  1. 1. Świeże pokrojone w plastry (ok. 0,8 cm) mięso miecznika natrzeć delikatnie przyprawą do ryb i skropić sokiem z połówki cytryny. Odstawić do lodówki na min. 2 godz.
  2. 2. Cebule obrać i zmielić przez maszynkę lub w blenderze. Posolić, wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny, dodać kurkumę (można ew. zastąpić curry ale trzeba się liczyć z nieco słabszym smakiem) oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. 3. Na patelni rozgrzać oliwę, plastry z miecznika obtoczyć papką z cebuli i kurkumy (można częściowo obłożyć łyżeczką na patelni). Obsmażać ok 4-5 min każdą ze stron.
  4. 4. Podawać z dowolnym sosem lub świeżą cytryną.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.978