Miecznik w kurkumie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Miecznik - 40 dkg
Cebula - 2 sztuka duża
Kurkuma - 2 łyżeczki do herbaty
Imbir - 0.5 łyżeczki do herbaty
Sól - wg. uznania
Przyprawa do ryb - wg. uznania
Oliwa z oliwek - wg. uznania
Cytryna - 1 sztuka średnia
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miecznik w kurkumie
  1. 1. Świeże pokrojone w plastry (ok. 0,8 cm) mięso miecznika natrzeć delikatnie przyprawą do ryb i skropić sokiem z połówki cytryny. Odstawić do lodówki na min. 2 godz.
  2. 2. Cebule obrać i zmielić przez maszynkę lub w blenderze. Posolić, wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny, dodać kurkumę (można ew. zastąpić curry ale trzeba się liczyć z nieco słabszym smakiem) oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. 3. Na patelni rozgrzać oliwę, plastry z miecznika obtoczyć papką z cebuli i kurkumy (można częściowo obłożyć łyżeczką na patelni). Obsmażać ok 4-5 min każdą ze stron.
  4. 4. Podawać z dowolnym sosem lub świeżą cytryną.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.388