Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu

Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczaka - 1 sztuka
Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka do herbaty
Mąka pszenna - 1 łyżka stołowa
Bób - 100 g
Żółtko jajka kurzego - 2 sztuki
Fasolka szparagowa zielona - 50 g
Fasolka szparagowa żółta - 50 g
Sól - wg. uznania
Masło - 25 g
Pieprz różowy - wg. uznania
Ocena
4.04
23
Średnia 4.04 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu
  1. 1. Pierś kurczaka nakłuwamy delikatnie zaczynając od grubszej strony.Faszerujemy pomidorami suszonymi i przyprawiamy solą i pieprzem.Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy mięso i odkładamy do ostudzenia.Na cieście francuskim układamy pierś i szczelnie zamykamy mięso.Wierzch ciasta smarujemy rozmieszanym żółtkiem.Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 185 stopni, aż ciasto będzie zarumienione.
    Pierś kurczaka nakłuwamy delikatnie zaczynając od grubszej strony.Faszerujemy pomidorami suszonymi i przyprawiamy solą i pieprzem.Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy mięso i odkładamy do ostudzenia.Na cieście francuskim układamy pierś i szczelnie zamykamy mięso.Wierzch ciasta smarujemy rozmieszanym żółtkiem.Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 185 stopni, aż ciasto będzie zarumienione.
  2. 2. Bób gotujemy do miękkości i obieramy.Mielimy na gładką masę.Doprawiamy solą.Dodajemy obydwie mąki oraz żółtko.Wyrabiamy masę i formujemy klasyczne kopytka.Tak przygotowane kopytka po ugotowaniu smażymy z dodatkiem różowego pieprzu.
    Bób gotujemy do miękkości i obieramy.Mielimy na gładką masę.Doprawiamy solą.Dodajemy obydwie mąki oraz żółtko.Wyrabiamy masę i formujemy klasyczne kopytka.Tak przygotowane kopytka po ugotowaniu smażymy z dodatkiem różowego pieprzu.
  3. 3. Pierś kurczaka kroimy na dwie połówki.Dodatkami do dania są kopytka z bobu oraz duet fasolek szparagowych.Fasolki po blanszowaniu są przesmażone na masle i doprawione solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Zamiast klasycznego sosu dodałem vinegret z wyciśniętym sokiem z mandarynek. Smacznego
    Pierś kurczaka kroimy na dwie połówki.Dodatkami do dania są kopytka z bobu oraz duet fasolek szparagowych.Fasolki po blanszowaniu są przesmażone na masle i doprawione solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Zamiast klasycznego sosu dodałem vinegret z wyciśniętym sokiem z mandarynek.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.822