Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu

Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczaka - 1 sztuka
Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka do herbaty
Mąka pszenna - 1 łyżka stołowa
Bób - 100 g
Żółtko jajka kurzego - 2 sztuki
Fasolka szparagowa zielona - 50 g
Fasolka szparagowa żółta - 50 g
Sól - wg. uznania
Masło - 25 g
Pieprz różowy - wg. uznania
Ocena
4.04
23
Średnia 4.04 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z pomidorami suszonymi w cieście francuskim z kopytkami z bobu
  1. 1. Pierś kurczaka nakłuwamy delikatnie zaczynając od grubszej strony.Faszerujemy pomidorami suszonymi i przyprawiamy solą i pieprzem.Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy mięso i odkładamy do ostudzenia.Na cieście francuskim układamy pierś i szczelnie zamykamy mięso.Wierzch ciasta smarujemy rozmieszanym żółtkiem.Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 185 stopni, aż ciasto będzie zarumienione.
    Pierś kurczaka nakłuwamy delikatnie zaczynając od grubszej strony.Faszerujemy pomidorami suszonymi i przyprawiamy solą i pieprzem.Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy mięso i odkładamy do ostudzenia.Na cieście francuskim układamy pierś i szczelnie zamykamy mięso.Wierzch ciasta smarujemy rozmieszanym żółtkiem.Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 185 stopni, aż ciasto będzie zarumienione.
  2. 2. Bób gotujemy do miękkości i obieramy.Mielimy na gładką masę.Doprawiamy solą.Dodajemy obydwie mąki oraz żółtko.Wyrabiamy masę i formujemy klasyczne kopytka.Tak przygotowane kopytka po ugotowaniu smażymy z dodatkiem różowego pieprzu.
    Bób gotujemy do miękkości i obieramy.Mielimy na gładką masę.Doprawiamy solą.Dodajemy obydwie mąki oraz żółtko.Wyrabiamy masę i formujemy klasyczne kopytka.Tak przygotowane kopytka po ugotowaniu smażymy z dodatkiem różowego pieprzu.
  3. 3. Pierś kurczaka kroimy na dwie połówki.Dodatkami do dania są kopytka z bobu oraz duet fasolek szparagowych.Fasolki po blanszowaniu są przesmażone na masle i doprawione solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Zamiast klasycznego sosu dodałem vinegret z wyciśniętym sokiem z mandarynek. Smacznego
    Pierś kurczaka kroimy na dwie połówki.Dodatkami do dania są kopytka z bobu oraz duet fasolek szparagowych.Fasolki po blanszowaniu są przesmażone na masle i doprawione solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Zamiast klasycznego sosu dodałem vinegret z wyciśniętym sokiem z mandarynek.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.521