Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków

Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwiczka wieprzowa - 140 g
Ślimaki konserwowe - 5 sztuk
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 50 g
Sól - wg. uznania
Natka pietruszki - 2 gałązki
Wino białe wytrawne - 25 ml
Ocena
4.25
20
Średnia 4.25 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki fioletowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków
  1. 1. Szalotkę, czosnek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle.Pod koniec smażenia dodajemy ślimaki i dolewamy białe wino. Gdy alkohol odparuje dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
    Szalotkę, czosnek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle.Pod koniec smażenia dodajemy ślimaki i dolewamy białe wino. Gdy alkohol odparuje dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  2. 2. Polędwiczkę faszerujemy przygotowanymi ślimakami. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy. Następnie pieczemy w 175 stopniach około 5-7 minut.
    Polędwiczkę faszerujemy przygotowanymi ślimakami. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy. Następnie pieczemy w 175 stopniach około 5-7 minut.
  3. 3. Fioletowe ziemniaczki po obraniu gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przygotowujemy puree z dodatkiem masła.
    Fioletowe ziemniaczki po obraniu gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przygotowujemy puree z dodatkiem masła.
  4. 4. Gotową polędwiczkę faszerowaną ślimakami podajemy na puree z fioletowych ziemniaczków. Dodatkiem są mini sałaty i balsamico malinowe. Smacznego
    Gotową polędwiczkę faszerowaną ślimakami podajemy na puree z fioletowych ziemniaczków. Dodatkiem są mini sałaty i balsamico malinowe.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.676