Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków

Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwiczka wieprzowa - 140 g
Ślimaki konserwowe - 5 sztuk
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 50 g
Sól - wg. uznania
Natka pietruszki - 2 gałązki
Wino białe wytrawne - 25 ml
Ocena
4.25
20
Średnia 4.25 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki fioletowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwiczka ze ślimakami na puree z fioletowych ziemniaczków
  1. 1. Szalotkę, czosnek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle.Pod koniec smażenia dodajemy ślimaki i dolewamy białe wino. Gdy alkohol odparuje dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
    Szalotkę, czosnek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle.Pod koniec smażenia dodajemy ślimaki i dolewamy białe wino. Gdy alkohol odparuje dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  2. 2. Polędwiczkę faszerujemy przygotowanymi ślimakami. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy. Następnie pieczemy w 175 stopniach około 5-7 minut.
    Polędwiczkę faszerujemy przygotowanymi ślimakami. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy. Następnie pieczemy w 175 stopniach około 5-7 minut.
  3. 3. Fioletowe ziemniaczki po obraniu gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przygotowujemy puree z dodatkiem masła.
    Fioletowe ziemniaczki po obraniu gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przygotowujemy puree z dodatkiem masła.
  4. 4. Gotową polędwiczkę faszerowaną ślimakami podajemy na puree z fioletowych ziemniaczków. Dodatkiem są mini sałaty i balsamico malinowe. Smacznego
    Gotową polędwiczkę faszerowaną ślimakami podajemy na puree z fioletowych ziemniaczków. Dodatkiem są mini sałaty i balsamico malinowe.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.667