Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami

Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
7
Średnia 3.57 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami
  1. 1. Cebule obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Polędwicę myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy świeżo zmielonym pieprzem i zielem angielskim, niewielką ilością soli i obkładamy cebulą oraz świeżym tymiankiem. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
    Polędwicę myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy świeżo zmielonym pieprzem i zielem angielskim, niewielką ilością soli i obkładamy cebulą oraz świeżym tymiankiem. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
  3. 3. Zdejmujemy z mięsa tymianek i cebulę, ale ich nie wyrzucamy.
    Zdejmujemy z mięsa tymianek i cebulę, ale ich nie wyrzucamy.
  4. 4. Drobno mielimy kawę, a następnie obtaczamy w niej polędwiczkę. Można użyć mniejszej ilości kawy, wówczas polędwiczka będzie delikatniejsza w smaku.
    Drobno mielimy kawę, a następnie obtaczamy w niej polędwiczkę. Można użyć mniejszej ilości kawy, wówczas polędwiczka będzie delikatniejsza w smaku.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczkę z obu stron po około 8 minut. Po usmażeniu pozostawiamy mięso na patelni, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 2 minuty.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczkę z obu stron po około 8 minut. Po usmażeniu pozostawiamy mięso na patelni, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 2 minuty.
  6. 6. Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki lub ósemki i usuwamy z nich gniazda nasienne. Przekładamy na drugą patelnię, dodajemy do nich cebulę i tymianek pozostałe z marynowania mięsa i razem dusimy pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
    Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki lub ósemki i usuwamy z nich gniazda nasienne. Przekładamy na drugą patelnię, dodajemy do nich cebulę i tymianek pozostałe z marynowania mięsa i razem dusimy pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
  7. 7. Gotowe mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku i obkładamy jabłkami z cebulką i tymiankiem.
    Gotowe mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku i obkładamy jabłkami z cebulką i tymiankiem.
  8. 8. Smacznego!
    Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.894