Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami

Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
7
Średnia 3.57 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwiczki w kawie z duszonymi jabłkami
  1. 1. Cebule obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Polędwicę myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy świeżo zmielonym pieprzem i zielem angielskim, niewielką ilością soli i obkładamy cebulą oraz świeżym tymiankiem. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
    Polędwicę myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy świeżo zmielonym pieprzem i zielem angielskim, niewielką ilością soli i obkładamy cebulą oraz świeżym tymiankiem. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
  3. 3. Zdejmujemy z mięsa tymianek i cebulę, ale ich nie wyrzucamy.
    Zdejmujemy z mięsa tymianek i cebulę, ale ich nie wyrzucamy.
  4. 4. Drobno mielimy kawę, a następnie obtaczamy w niej polędwiczkę. Można użyć mniejszej ilości kawy, wówczas polędwiczka będzie delikatniejsza w smaku.
    Drobno mielimy kawę, a następnie obtaczamy w niej polędwiczkę. Można użyć mniejszej ilości kawy, wówczas polędwiczka będzie delikatniejsza w smaku.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczkę z obu stron po około 8 minut. Po usmażeniu pozostawiamy mięso na patelni, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 2 minuty.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczkę z obu stron po około 8 minut. Po usmażeniu pozostawiamy mięso na patelni, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 2 minuty.
  6. 6. Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki lub ósemki i usuwamy z nich gniazda nasienne. Przekładamy na drugą patelnię, dodajemy do nich cebulę i tymianek pozostałe z marynowania mięsa i razem dusimy pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
    Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki lub ósemki i usuwamy z nich gniazda nasienne. Przekładamy na drugą patelnię, dodajemy do nich cebulę i tymianek pozostałe z marynowania mięsa i razem dusimy pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
  7. 7. Gotowe mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku i obkładamy jabłkami z cebulką i tymiankiem.
    Gotowe mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku i obkładamy jabłkami z cebulką i tymiankiem.
  8. 8. Smacznego!
    Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819