Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami

Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczka ze skórą - 1 sztuka
Szyjki rakowe - 20 g
Kurki - 20 g
Czerwona cebula - 20 g
Czosnek - 1 ząbek
Różowy grapefruit - 30 g
Imbir marynowany - 10 g
Sól - wg. uznania
Tymianek świeży - 2 gałązki
Papryka słodka - wg. uznania
Ocena
4.36
28
Średnia 4.36 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami
  1. 1. Pierś kurczaka marynujemy w oliwie, czosnku, tymianku, papryce słodkiej i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy pierwsze od strony skóry. Po obsmażeniu przekładamy do piekarnika na około 3-5 minut w temperaturze 175 stopni C.
  2. 2. Cukinie grillujemy i doprawiamy solą. Smażymy czerwoną cebulę z czosnkiem.Dodajemy kurki i szyjki rakowe doprawiając solą i pieprzem.
  3. 3. Marchew pieczemy z oliwą do miękkości w temperaturze 140 stopni C. Filety z grapefruita blenderujemy wraz z upieczoną marchwią i marynowanym imbirem.Przecedzić przez drobne sito i dodać oliwę.
  4. 4. Pierś kurczaka kroimy na kilka plastrów. Na grillowanej cukinii układamy kurki z szyjkami rakowymi. Sos podajemy na zimno. Smacznego!
    Pierś kurczaka kroimy na kilka plastrów. Na grillowanej cukinii układamy kurki z szyjkami rakowymi. Sos podajemy na zimno.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.567