Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami

Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczka ze skórą - 1 sztuka
Szyjki rakowe - 20 g
Kurki - 20 g
Czerwona cebula - 20 g
Czosnek - 1 ząbek
Różowy grapefruit - 30 g
Imbir marynowany - 10 g
Sól - wg. uznania
Tymianek świeży - 2 gałązki
Papryka słodka - wg. uznania
Ocena
4.33
27
Średnia 4.33 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z szyjkami rakowymi i kurkami
  1. 1. Pierś kurczaka marynujemy w oliwie, czosnku, tymianku, papryce słodkiej i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy pierwsze od strony skóry. Po obsmażeniu przekładamy do piekarnika na około 3-5 minut w temperaturze 175 stopni C.
  2. 2. Cukinie grillujemy i doprawiamy solą. Smażymy czerwoną cebulę z czosnkiem.Dodajemy kurki i szyjki rakowe doprawiając solą i pieprzem.
  3. 3. Marchew pieczemy z oliwą do miękkości w temperaturze 140 stopni C. Filety z grapefruita blenderujemy wraz z upieczoną marchwią i marynowanym imbirem.Przecedzić przez drobne sito i dodać oliwę.
  4. 4. Pierś kurczaka kroimy na kilka plastrów. Na grillowanej cukinii układamy kurki z szyjkami rakowymi. Sos podajemy na zimno. Smacznego!
    Pierś kurczaka kroimy na kilka plastrów. Na grillowanej cukinii układamy kurki z szyjkami rakowymi. Sos podajemy na zimno.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.697