Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwica wędzona - 250 g
Kurki - 200 g
Masło klarowane - 20 g
Białe wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
3.67
24
Średnia 3.67 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Camembert  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Rukola  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
  1. 1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry u układamy na talerzu.
  2. 2. Kurki smażymy od suchej patelni po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i cebule pocięta w kostkę drobną.
  3. 3. Smażymy ok. 5 min doprawiamy pietruszką ,sola i pieprzem.
  4. 4. Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
    Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.789