Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwica wędzona - 250 g
Kurki - 200 g
Masło klarowane - 20 g
Białe wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
3.67
24
Średnia 3.67 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Camembert  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Rukola  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
  1. 1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry u układamy na talerzu.
  2. 2. Kurki smażymy od suchej patelni po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i cebule pocięta w kostkę drobną.
  3. 3. Smażymy ok. 5 min doprawiamy pietruszką ,sola i pieprzem.
  4. 4. Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
    Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.655